Рьцете казват много за една жена. Дори маникюрът да е изряден, дланите не могат да скрият годините, нито загрубяването им от домашна работа, лющенето и зачервяването от студа през зимата. Но те също имат своят anti age шанс. Следващия път, когато отидете на маникюр, непременно поискайте да им направят и парафинова вана. Това е процедура, която вече се предлага в доста козметични салони, отнема двайсетина минути, но дарява ръцете с младост за седмици.

paraffin%20wax_full

Как протича

В началото върху ръцете се нанася колагенов крем, съдържащ витамини, след което ги отпускате до китките за няколко минути във ваничка със затоплен парафин, допълнително обогатен с етерични масла. След изваждането на ръцете от ваничката парафинът се стяга в нежен слой около дланите и пръстите и образува „ръкавички“, върху които се слагат меки ръкавици или се правят увивания с кърпи, за да се получи загряващ компрес. Следват 20 минути блаженство!

Резултат

След отстраняването на парафина ставате свидетели на истинско чудо – зачервяването, напукването и лющенето са изчезнали, а кожата на ръцете е мека, гладка и сияеща.

Парафиновата грижа за кожата на ръцете е една от най-приятните и в същото време ефикасни процедури в козметологията. Нежната топлина въздейства върху видимите дефекти още докато се разлива по кожата. Освен очевидния козметичен и подмладяващ ефект, който настъпва веднага, парафиновата вана оказва и лечебно действие, и то по три направления – топлинно, механично и химическо. Топлият парафин засилва обменните процеси и образуването на биологочино активни вещества. Парафинотерапията е горещо препоръчвана от лекари и физиотерапевти, особено при артрит, тъй като намалява болките и сковаността в засегнатите стави и стимулира притока на кръв към тях. Поглезете ръцете си веднъж в месеца с парафин и освен младост и красота ще ги предпазите от възпаления на ставите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара