„България за мен означава Христо Стоичков. Той е безспорен майстор на красивите голове, но аз не го доведох в „Барса“ заради тях, а заради характера му. Надъхан, амбициозен, гладен за победи! Имах нужда точно от такъв играч, за да направя Дриймтим, по който света да въздиша.“ – Йохан Кройф, легенда на световния футбол и баща на Дриймтим на „Барселона“.

На елегантен коктейл Христо Стоичков и издателство СОФТПРЕС представиха испанското и английското издание на биографията „Христо Стоичков. Историята“ и обявиха официално основаването на собствена марка на легендарния футболист, както и откриването на неговия нов сайт.

„Христо Стоичков. Историята“ е

откровената изповед

на най-обичания български футболист, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от над 70 хиляди продадени копия книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията с най-продаваните биографични книги в България.

Откакто бе публикувана биографията, Камата бе на национално турне в 14 български градаи гостува в мегаполиси като Лондон, Торонто и Чикаго, а сега е напът да покори сърцата на испанските и англоговорящи читатели по света. Преводът от български на английски е дело на Том Филипс, а за испанската версия се е погрижила Мария Вутова, позната и като преводач на испанското издание на един от романите на Георги Господинов.

Официалната премиера на „Христо Стоичков. Историята“ на испански ще се състои в Барселона през пролетта на 2021 г., а домакин на събитието ще бъде футболен клуб „Барселона“. С оглед на световната пандемия и борбата с COVID-19, представянето на испанското издание бе отлагано два пъти, преди да получи окончателна дата за следващата година, за да не бъдат излагани на риск безопасността и здравето на феновете на Стоичков.

Към момента двете чуждоезикови издания могат да бъдат закупени от сайта на издателство СОФТПРЕС, а до края на месеца ще бъдат достъпни и на сайта на футболен клуб „Барселона“, в Amazon САЩ и Amazon Испания, както и в членските магазини на Каталунците.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара