Домашният текстил играе важна роля в обзавеждането на дома. Те могат да се използват не само за декоративни цели, те могат да изпълняват и други функции, като разделяне на пространството, топло и звукоизолация, затъмняване и др. Материалът, цветът и шарката на домашния текстил могат да определят настроението на вашия дом.

Свалете завесата!

Най-често използваният домашен текстил са завесите. Има много видове завеси, налични в различни материали и функции. В зависимост от това какво и как искате да го приложите, има декоративни, въздушни и полупрозрачни, или плътни, затъмняващи или специално тъкани топлинни или звукоизолирани завеси. Предлагат се безкрайни опции за цвят и шарка, можете да намерите подходящата завеса за всеки стил на интериора. Можем също да добавим завеси, гарнитури и ресни към завесите. С определени шарки и цветове можем оптически да увеличим или намалим пространството или дори да създадем по-светла или по-тъмна атмосфера. Важно е завесите да се хармонизират с мебелите и други домашни текстилни изделия. Настройте размера на завесите според размера на прозорците. В по-големи стаи препоръчваме завеси с дължина на пода пред големи, големи прозорци, за по-малки помещения, където прозорците са по-тесни и по-малки, се предпочитат парчета, достигащи до перваза или радиатора. Нагъването на завесите зависи от индивидуалния вкус, има няколко начина за фиксиране. По-плътни, плътно тъкани завеси блокират светлината, което ги прави страхотни като щори, дори в домашните кина. Звукоизолираните завеси, разработени специално за акустични цели, заглушават неприятните външни шумове, създават по-спокойна, по-тиха атмосфера и дори подобряват акустиката на домашните кина. Те също могат да играят роля за намаляване на шума и разделяне в офисите. perfectacoustic.it

С декоративни възглавници за домашна атмосфера

Декоративните възглавници са естетични, създават домашна атмосфера и дори са удобни. Можете да избирате между различни размери, цветове и шарки. Фотьойли, легла и дивани могат да бъдат приятни аксесоари. Възглавници, отговарящи на стила на стаите, могат да създадат хармонична среда. Чрез внимателния подбор на цветовете и шарките можем да оживим и оживим атмосферата на стаите.

Нека оправим леглото!

Покривала от различни материали и шарки, освен че предпазват леглото и спалното бельо от прах и мръсотия, създават приятно и подредено усещане.

Покрити!

Покривките предпазват повърхността на масите от надраскване и замърсяване. Има по-малки покривки, използвани специално като декоративен елемент, и в този случай вече не трябва само да мислим за дантелени покривки, плетени на една кука от нашите баби. Можем да избираме от много варианти. За ежедневна и ежедневна употреба масите могат да бъдат украсени с различни покривки.

Вълшебни килими

Килимите оказват значително влияние върху атмосферата на апартаментите. Килимите, положени върху твърди, чупливи плочки и паркет, правят атмосферата на стаите по-топла. Произвеждат се безброй видове килими, в зависимост от функцията можем да закупим по-тънки парцалови килими, подови постелки, покриващи цялата повърхност, или потъващи, меки и дебели килими. Гамата от цветове и шарки, както и материали също е изключително широка за килими. Когато купувате килими, обмислете и стила на вашия дом и оборудване и изберете правилните килими. Най-скъпи са ръчно тъканите персийски килими, но не всеки може да си ги позволи. Плътно изтъканите, акустично базирани постелки ефективно овлажняват стъпките и въздушните звуци. Избирайки правилния цвят или модел, можем да направим стаите по-приветливи и е много по-приятно да стъпвате или да седите на меки, топли килими, отколкото на твърди подови повърхности! В някои стаи лесното почистване също може да бъде аспект. (хотели, ресторанти, трапезарии и др.)

Мека мебел

Обзавеждането на дома ни е сериозна задача, тъй като мебелите и аксесоарите определят атмосферата и стила на апартамента от години. При избора на мека мебел, ние внимателно обмисляме цвета и модела на елементите, които си пасват и, разбира се, съществуващите цветове и стил. Не можем да допуснем голяма грешка с мебели, покрити с едноцветна тапицерия, но се отнасяйте внимателно към шарките! Предпочитаме да променяме по-малките аксесоари, тъй като това не е много удобно за портфейла решение, а да сменяме диваните и фотьойлите си всяка година.

Виждаме, че можем да хвърлим почти всяка стая в дома им с добре подбран и декоративен домашен текстил. Независимо дали са класически или елегантни, модерни и минималистични, стаи в ретро или селски стил, подходящият текстил създава хармония и балансирана, приятна обстановка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара