И вие ли сте от хората, които смятат сутиена за най-малко удобното бельо, което събличате при първа възможност? Може би грешите.

Защо и какъв сутиен да изберете, така, че да не го усещате по тялото си?

Основното е да изберете сутиен, който ще ви накара да се чувствате удобно, независимо дали сте фен на подплатените или неподплатените модели. Просто се фокусирайте на модели с по-широки презрамки, без банели и без ненужни детайли. Така ще можете да носите сутиен, който няма да усещате и дори ще забравите. – казва Маркета Лойдова, специалист по дамско бельо към Astratex.

Във Великобритания, например, продажбите на сутиени без банели скочиха с 40% след старта на карантината, защото много дами започнаха да прекарват по-голямат част от времето си вкъщи.

Но дали това е само за чувството на комфорт?

Сега най-вероятно ще кажете, че ако работите от вкъщи, няма нужда да носите сутиен, защото единствените хора, които ще ви видят са колегите от конферентния разговор. И в крайна сметка, дори те ще ви виждат само от раменете нагоре. Разбира се, че сте прави, пък и ако сте с по-малки гърди, в наши дни наистина няма нужда да се притеснявате за сутиена си.

По-големите гърди имат нужда от опора, независимо къде се намирате и какво правите. Големият бюст е много по-тежък и логично гравитацията му оказва по-голямо влияние. Носенето на сутиен ще ви помогне ужасно много, защото ще даде опора на гърдите ви и ще ги държи приятно стегнати, така, че да предотврати негативния ефект на гравитацията върху тях. – казва Маркета Лойдова.

Носенето на сутиен вкъщи

ще предотврати и болките в гърба,

които дамите с едър бюст имат. Ако изберете модел с широки презрамки, той може значително да облекчи гърба и раменете ви, защото ще поеме част от тежестта на гърдите. Добре е да знаете също, че ако сте по-зиморничеви, дори сутиенът може да ви помогне. Тази част от бельото също се счита за слой облекло. Както често казваме, че човек настива от краката – същото може да се каже и за гърдите.

Неподплатеният сутиен Mary Anna, без класически банели, е направен от по-здрава дантела с красиви растителни мотиви. Той е идеален за носене вкъщи, защото ще поддържа бюста ви на място, без да ви притиска излишно.

Неподплатените чашки са облечени в еластична мека материя, презрамките са меко подплатени и се регулират на гърба. Задната част на сутиена е по-широка, така, че да осигурява пълен комфорт.

Памучният неподплатен сутиен Bellinda Cotton е идеален за дамите с пищни гърди.

По-вискоят център и ластикът от вътрешната страна на сутиена се грижат за това, той да остане на мястото си през целия ден. По-широкия гръб на сутиена, пък, осигурява допълнителна опора на тялото, помагайки на чашките да държат едрия бюст.

Добрата новина е, че в наши дни и супер удобните сутиени изглеждат красиво. Днес дори няма нужда да се срамувате, че носите спортен сутиен. Нещо повече – спортните сутиени са моден тренд и далече не се носят само във фитнеса. Можете да изберете модел с лека степен на опора и да го съчетаете с облеклото си.

Безшевният Racer Back Bellinda е с лека степен на опора и е подходящ за спортове с леко натоварване. Благодарение на системата ComfortFlex Fit®, материалът, от който, е изработен сутиена, е изключително гъвкав, за да осигурява максимално удобство. Спокойно можете да го носите под суитшърта вкъщи.

Ако пък вашият стил е спортно-елегантен, заложете на спортния сутиен Areta. Ушит е от приятна дишаща вискоза.

Презрамките и бието в долната част са изработени от еластичен ластик с бляскав ефект, което дава на сутиена допълнителна елегантност и свежест. Този модел също е с лека степен на опора, което го прави идеален за целодневно носене. Спокойно можете да го сложите под ризата и ще бъдете готови за конферентния разговор с колеги.

Друг подходящ модел за носене вкъщи е удобният безшевен сутиен Bamboo, който е изключително мек и дишащ. В допълнение на това, леките му бамбуковите влакна имат антибактериални и антистатични свойства. Благодарение на еластичността на този модел ще можете да се движите свободно. Моделът е с тесни презрамки и е по-подходящ за не толкова едър бюст.

Накрая държим да отбележим, че спортните модели с висока степен на опора не са подходящи за целодневно носене, тъй като притискат гърдите твърде много и това може да доведе до здравословни проблеми. Ако пък наистина държите на стягащ модел, можете да изберете такъв без банели, който ще държи бюста ви също толкова добре, колкото и класическите модели.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара