Хороскопът за октомври 2020 година показва, че ни очаква напрегнато време. Настъпва период за решаване на трудни въпроси, а ваши основни съюзници в това ще бъдат настойчивостта, упоритостта и искреното ви желание да се оправите с всичко.

През целия октомври, Марс ще бъде ретрограден в Овен, формирайки по пътя си негативни аспекти с Юпитер, Сатурн и Плутон в Козирог. Необходимо е да се въоръжите с търпение и да признаете, че е дошло време за преоценка на дългосрочните планове, за преразглеждане на стратегиите и за реорганизиране на силите. Макар и влиянието на планетите да е дисхармонично и да създава напрежение, те дават енергия и ви позволяват да видите ситуацията такава, каквато е, за да поставите пред себе си прагматични, достижими цели. Сега ще ви бъде по-лесно да определите слабите места в своите планове, кое да промените или дори да започнете от нула.

Хороскопи

Меркурий, планетата на разума и комуникациите, започва ретрограден период на 14 октомври 2020. Нараства риска от възникване на грешки, особено в това, което е свързано с документни, изчисления и пътувания. Звездите съветват да се вслушвате в мнението на другите хора, защото това ще ви позволи да запазите взаимното разбирателство с тях.

От друга страна, ретрограден Меркурий благоприятства връщането в миналото, това може да ви помогне да направите важни изводи на основата на предишния опит. Може би, вие ще разберете истината за някои стари обстоятелства, в които е имало тайни или интриги. Ще се изкушите да подновите прекъсната връзка – любовна, приятелска или делова. Но, това си струва да направите, само, ако сте разбрали урока и сте сигурни, че няма да повторите миналите грешки.

Меркурий в Скорпион е в опозиция с Уран в Телец. Отчитайки факта, че и двата знака са свързани с финанси, може да очаквате нестабилност във финансовата сфера. Хороскопът препоръчва да не правите големи инвестиции и скъпо струващи покупки. Особено внимателни трябва да бъдете в онлайн транзакциите, защото Уран е планетата на високите технологии. Също са възможни препятствия при реализирането на интернет проекти. Ако планирате внедряване на нови технически решения в работата или в бизнеса, трябва внимателно да претеглите всички плюсове и минуси.

Що се отнася до личния живот, месецът дава чудесни възможности, за да се освободите от токсичните отношения. Могат да се случат внезапни разриви, но само на пръв поглед те ще се окажат неочаквани. Желанието за раздяла е възникнало при единия от партньорите или и при двамата отдавна, а сега се реализира в действителност.

Планетата на любовта, Венера, от 3 до 28 октомври 2020 транзитира в Дева. Венера прави хармоничен аспект с Уран в Телец, а също и с Юпитер, Сатурн и Плутон в Козирог. По този начин, на фона на многобройните негативни аспекти през този месец, има хармонизиращ фактор – голям земен тригон. Планетните енергии помагат да се постигне равновесие, мислите да бъдат прагматични и разумни, в това число и в любовната сфера. Сега чувствата ще се изразяват повече чрез действия, отколкото с думи, ще бъдат повече практически, отколкото романтични.

  • Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) ще се чувстват въодушевени. Транзитът на Марс ще ги вдъхновява за откриване на нови пътища и смели пътешествия в неизвестни направления. В същото време, той не благоприятства новите начинания, защото е ретрограден. Сега е най-добре да се занимавате с това, което е започнато по-рано.
  • Хората на земната стихия (Телец, Дева, Козирог) ще се съсредоточат върху търсенето на допълнителни източници на доходи. Обърнете внимание на хобитата си, те могат да ви донесат не само удоволствие, но и доходи. Някой от старите приятели може да ви подкрепя в това.
  •  Представителите на въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) ще се въоръжат със смелост и ще направят това, което винаги са искали. Ще осъзнаете, че на някой от близките си сте оказали повече доверие, отколкото заслужават и сега е време да си върнете властта над собствения си живот, която по право принадлежи единствено на вас.
  • За водните знаци (Рак, Скорпион, Риби), основната тема на месеца ще бъдат отношенията. Някои тайни, които отдавна не сте искали да стават достояние на обществото, могат да излязат на светло. В обичайните ситуации е възможен неочакван обрат. Ако се случи така, не се конфронтирайте, търсете съприкосновение.

Овен

Средата на есента на 2020 година предлага да „оживите“ отношенията и по нов начин да погледнете на личния си живот. Слънцето до 23 октомври 2020 ще бъде разположено в партньорския дом на Овен, което ще ви помогне отново да откриете, за себе си, удоволствието да прекарвате времето си със своята половинка. Работа ще ви отнема много време и сили, но вие ще намерите възможност да покажете на любимия човек колко го цените, уважавате и подкрепяте. Звездите ви съветват да оставяте служебното пред врата, когато се прибирате у дома.

През целия месец, Марс, управителят на вашия знак, ще се движи в обратно направление. Освен това, на 14 октомври 2020 година и Меркурий, планетата на общуването, става ретрограден. Може да ви бъде трудно да се изразявате, затова ще бъдете склонни да се затваряте в себе си. Заради това, на самотните Овни ще им бъде трудно да завоюват нечие сърце или да започнат нов роман.

В съпружеските двойки се очакват горещи обсъждания на материалните и финансовите въпроси. Отчитайки факта, че Меркурий и Уран образуват негативен аспект по оста втори – осми дом ( и двата са свързани с финансите), са вероятни разногласия относно парите, наследството или раздялата на имуществото. Съпрузите има с какво да се упрекнат един – друг, но също има възможност да разрешат благополучно проблемите.

Телец

През този есенен месец, звездите ще бъдат благосклонни към представителите на вашия знак.

Позицията на Венера в дома на любовта на Телец и нейните хармонични аспекти говорят за приятни събития в личния живот. Тези, които вече имат половинка, могат да очакват романтични моменти. С подкрепата на Венера, вие с лекота ще изразявате своите чувства на любимия/та. А, ако сте сами, вероятно е да срещнете някой/някоя много привлекателен/а.

Меркурий транзитира в партньорския дом и на 14 октомври 2020 ще стане ретрограден. Времето е подходящо за обсъждане на въпроси, които по-рано сте избягвали, включително материални и финансови. В периода на ретрограден Меркурий (който ще продължи до 4 ноември) могат да се случат неочаквани промени, в това число промяна на плановете за сключване на брак или развод.

На 23 октомври 2020 година, Слънцето влиза във вашия партньорски дом, привличайки внимание към темата за отношенията и брака. Ще се стремите към стабилност, създаване на здрава основа за съвместен живот. Ако в отношенията има напрежение, звездите ще ви помогнат да не се поддавате на натиска, който може да ви оказва половинката. Помислете за това, какво наистина искате и огласете своите желания.

Близнаци

Времето е добро за личния живот, защото до 23 октомври 2020 година, Слънцето е разположено във вашия дом на любовта. Ако в отношенията ви е царяла неопределеност, то сега обстоятелствата ще се изяснят. Самотните Близнаци могат да бъдат късметлии в любовните дела, до голяма степен благодарение на това, че ще намират правилните думи в романтичните разговори. Но трябва да гледате реалистично на нещата, защото сте склонни да бъркате любовта с приятелството, в резултат на което не се получава нито едното, нито другото.

Венера ще бъде на ваша страна, разположена e във вашия четвърти дом. Дори да се сблъскате с неприятни за личния ви живот проблеми, ще успеете да получите подкрепа (в това число и материална) от семейството и близките си хора.

Но не всичко ще ви се получи гладко, защото наред с положителното влияние на планетите има и негативно. През целия месец, Марс остава ретрограден в единадесети дом на Близнаци. Неговите дисхармонични аспекти с планетите в осми дом говорят за ревност или за неприятно обсъждане на някои стари ситуации. Нежелателното вмешателство на приятели също може да стане причина за напрежение в отношенията.

Рак

Месецът не обещава да бъде спокоен за личния живот. Планетите в партньорския дом на Рак (Юпитер, Сатурн и Плутон) формират дисхармонични аспекти с Марс и със Слънцето, така че в отношенията са възможни затруднения и неопределеност.

Не са изключени разправии, заради неразбирателство или разминаване на целите, и всичко това ще ви кара да се безпокоите за по-нататъшната съдба на отношенията си. В много от двойките ще бъдат поставени актуални въпроси, свързани с верността или с това, колко всеки от партньорите влага в общия бюджет.

Някои от Раците ще се блъскат с неочаквани събития, които ще ги накарат да преразгледат отношението си към съпруга/та или към любимия човек. Но трудните моменти носят полезни уроци, в резултат на това, вие ще разбирате по-добре себе си и по-добре ще осъзнавате своите потребности.

Към края на месеца, много от обстоятелствата ще се изяснят. На 23 октомври 2020 година, Слънцето преминава в дома на любовта на Рак и настъпва по-благоприятно време. Възможно е да настъпи помирение и вие отново да гледате оптимистично към бъдещето. Идва добро време за тези, чиито любовен роман току-що е започнал и за тези, които търсят своята половинка. Самотните представители на този знак могат да бъдат късметлии в този период.

Лъв

През този есенен месец очаквайте разнообразни събития в личния живот. Време е да усетите, че любовта и отношенията се нуждаят от твърде много енергия, а може би и пари. Преди всичко, ще възникне необходимост да вземете решение, което дълго време сте отлагали.

Уран, който управлява вашия партньорски дом, е в опозиция на ретроградния Меркурий и това показва, че отношенията ви преминават през процес на преобразувание и в резултат на това, нараства вътрешното напрежение. Някои Лъвове ще стигнат до извода, че съпругът/съпругата се отдалечават все повече и повече, което може да доведе до разрив на връзката. Финансовите въпроси, също, предизвикват безпокойство. Възможно е да преразгледате финансовите планове за бъдещето и отложите някои покупки за семейството, които по-рано сте планирали.

Звездите съветват самотните Лъвове да бъдат внимателни. Има вероятност да се увлечете не по правилния човек и в последствие да съжалявате за своя избор. Това, особено, засяга тези, които се интересуват от отношения с чужденци.
Ако вашият любовен роман току-що започва, хороскопът ви предупреждава да се пазите от нереалистични очаквания. Не изисквайте от любимия/любимата невъзможното. Ако искате да бъдете уверени в отношенията, обръщайте внимание на чувствата и желанията на своята половинка.

Дева
Астрологичните влияния, през този есенен месец, подкрепят укрепването на отношенията и събирането на влюбените. Личният живот ще стане по-ярък и наситен, защото във вашия знак транзитира Венера, планетата на любовта и хармонията. Позитивните аспекти на Венера с планетите в дома на любовта говорят, че са възможни нови романи и възобновяване на прекъснати връзки. Ако сте се карали с любимия/любимата, ще се помирите.

От друга страна, въздействието на ретрограден Марс ще ви кара по-дълбоко да се замисляте за своя личен живот. Някои от вас ще стигнат до извода, че спомените за предишната любов и миналия опит влияят негативно на сегашните отношения. Ако търсите любов, трябва да бъдете внимателни, защото може да се влюбите в „неправилния“ човек и в последствие да се окаже, че нещо крие от вас или дори, че е семеен/семейна.
На 14 октомври 2020 година, Меркурий ще започне да се движи в обратна посока, предлагайки ви да разгледате обстоятелства от миналото с нов поглед. Възможно е да срещнете предишна любов и да решите да възобновите връзката. Но, не се препоръчва да започвате нови отношения, защото ретрограден Меркурий пречи на обективната преценка. Възможно е да не забележите в новия си познат неприятните черти или обратно – да му припишете несъществуващи достойнства.

Везни

В средата на есента на 2020 година, личният живот ще бъде отбелязан с нестабилност. Повече от всичко, това ще засяга съпружеските двойки и тези, които от доста време са в неофициални отношения. Разположеният в партньорския ви дом ретрограден Марс прави дисхармонични аспект с планетите в четвърти дом, като по този начин предизвиква напрежение. Подобна астрологична конфигурация вече действаше през предишния месец, но тогава Марс не беше ретрограден. Сега обстоятелствата се усложняват и нерешените от миналото проблеми отново заемат централно място в семейството.

Възможно е причина за разногласията със съпруга/та да бъдат въпроси, които са свързани с жилището – възможно е да не стигнете до единно мнение относно преместване, ремонт или покупка. Затруднения и разочарования могат да предизвикани от вмешателството на родителите в живота на двойката.

Хороскопът препоръчва да си дадете повече свобода един на друг, да се отделите за известно време. Всеки от вас ще успее да подреди мислите си и благодарение на това, взаимното разбирателство ще се подобри. Опитайте се да се отпуснете и скоро ще видите как обстоятелствата се изясняват.

Самотните представители на вашия знак ще бъдете по-заинтересовани от връщането на отишла си любов, отколкото от нови запознанства. Някои ще решат да възобновят прекъсната връзка, но отношенията едва ли ще бъдат стабилни, защото са основани повече на физическо влечение, отколкото на дълбоки чувства. Това не съответства на всичко, към което обикновено се стремят Везните.

Скорпион

Вие сте в добро настроение и сте готови да се запознавате с нови хора, да общувате и да флиртувате. Венера, планетата, която управлява партньорския дом на Скорпион, от 3 до 28 октомври 2020 година ще бъде разположена в дома на приятелството и образува хармонични аспекти с другите планети. Това означава, че обществената дейност и публичната активност сега са благоприятни. Може да срещнете интересни хора и е много вероятно, някой от тях да накара сърцето ви да бие по-бързо.

Някои Скорпиони ще решат, че отношенията ограничават тяхната свобода. Може би, разводът ще им стори удобен изход, за да станат отново свободни. Но сега времето не е подходящо за взимане на радикални решения, защото са възможни грешки.

Ако търсите нова любов, не трябва да игнорирате възможностите на интернет. Но трябва да бъдете внимателни, особено през втората половина на месеца, когато Меркурий ще се движи в обратна посока. Може да възникне страстно увлечение към някого, който да е много привлекателен, но отношенията ще бъдат белязани с тайна. Или новия познат/новата позната ще има някакви тайни или вие ще предпочете да държите нещо в тайна от него. Преди всичко, такъв роман няма да продължи дълго, той може да приключи едва започнал. Причината ще бъде в това, че вие няма да чувствате готовност да встъпите в сериозни отношения и поемете ангажименти.

От друга страна, вие може да използвате периода на ретрограден Меркурий за възстановяване на връзка от миналото с някой, към когото все още изпитвате чувства.

Стрелец

Месецът започва с Пълнолуние в дома на любовта на Стрелец. То ще се случи на 2 октомври 2020, предвещавайки важни събития в личния живот. Оста на Пълнолунието формира аспекти с планети в дома на парите, така че финансовите въпроси ще имат връзка с любовните дела. Аспектите са негативни, затова трябва да бъдете много внимателни, за да не преживеете загуби в любовта или да направите напразни разходи.
Марс, както и преди, ще се движи обратно в дома на любовта на Стрелец, образувайки дисхармонични аспекти с Юпитер, Сатурн и Плутон. Същата планетна конфигурация действаше и през август, така че отново ще се върнат ситуациите от този месец. Възможно е да се наложи да преразгледате по-рано взетите решения.

От друга страна, ретрограден Марс благоприятства възстановяването на прекъснатите любовни връзки. Може би, вие ще решите да дадете още един шанс на човек, с когото отдавна сте се разделили. Ако стигнете до извода, че в миналото сте сбъркали, по-добре е да поискате прошка, като по този начин докажете, че сега сте по-мъдри и по-толерантни.

На 14 октомври 2020 година, Меркурий, който управлява вашия партньорски дом, ще премине в ретроградно движение и в личния живот много от нещата ще станат по-трудни или неясни, неустойчиви и двусмислени. В съпружеските двойки са възможни взаимни упреци и разногласия. Ще се възобнови обсъждането на неприятни теми от миналото, които сте считали за отдавна забравени. Буквално, вашата половинка, абсолютно решително, може да ви накара да си платите за всички грехове, които сте извършили от самото начало. За да се справите с това, търсете дълбок смисъл в миналите събития.

Козирог

През този есенен месец вие сте идеалисти за любовта, отворени за приключения и вълнуващи преживявания. Привличат ви хора, които имат различни, от вашите, убеждения и по-дълбоко разбиране за живота. Искате да видите до себе си човек, от когото имате какво да научите.

На 14 октомври 2020 година, Меркурий става ретрограден във вашия дом на приятелството и в личния ви живот са вероятни всевъзможни, причудливи и неочаквани събития. Някои Козирози да склонни към платонична любов, други – откриват привлекателни черти в някой от приятелите, в резултат на това – старо приятелство прераства в любов. Но, ако се зароди нов любовен роман, той може бързо да се премине в приятелство. Работата ще се изясни през следващия месец, а сега не е нужно да нервничите и да бързате да си правите изводи. Нека всичко върви по своя ред, скоро ще разберете до какво ще доведе това.

В съпружеските двойки ще се възобновят споровете, които засягат жилището, преместване или разпределянето на семейните задължения. Всичко това ви дразни и уморява, кара ви да си спомняте старите обиди. Съвместната работа ще ви помогне да укрепите брака – например: работа по благоустройството на дома. Възможно е заедно с половинката да се заемете с ремонт или да помагате на някой от роднините си.

Водолей

През октомври ще се прояви въздействието на ретроградните планети – Марс и Меркурий, така че обстоятелствата в личния живот няма да бъдат напълно ясни. Само да си помислите, че сте постигнали съгласие с любимия човек или със съпруга/та и всичко отново се обърква, но не трябва да вините за това само своята половинка. Вие сте непоследователни и често променяте своето мнение, което може да доведе до разногласия в двойката.

Тъй като Марс се движи ретроградно в дома на комуникацията, добре би било да си дадете повече време да обмисляте и анализирате текущото положение на нещата в отношенията. Обаче, рано е да взимате важни решения, защото все още не е ясно всичко.

Венера, от 3 до 28 октомври 2020 година се намира в осми дом, което намеква за внезапно избухнало увлечение към някой от приятелския кръг или към нов познат. Страстните пориви ще вълнуват сетивата и ще карат сърцето да бие по-бързо, но звездите съветват семейните Водолей да не се увличат по лекомислени връзки. Избягвайте любовните „триъгълници“ и помнете, че през този месец клюкарите са много активни. Те могат да пуснат клеветнически слухове зад гърба ви.

Под влиянието на ретрограден Меркурий, някои Водолеи ще изпитат желание да възобновят връзката си с предишен любим/предишна любима. Но идеята не е много добра, защото Меркурий формира негативен аспект с Уран, който е управител на вашия знак. Напълно е вероятно възстановяването на отдавна приключилите отношения да доведе до усложнения. Също е нежелателно да участвате в конфликт с бившите си съпрузи, заради възможни интриги или трудно при подялбата на имуществото, ако сте в процес на развод.

Риби

Очаква ви благоприятен месец за личния живот, защото Венера, планетата на любовта, прави транзит във вашия партньорски дом. Влиянието на тази планета е положително за всички Риби, независимо от това дали са в отношения или търсят своята половинка.
Позитивните аспекти на Венера говорят за удачни възможности, романтика и хармония, за събиране с този/тази, които обичате. Дори, ако вашата двойка преживява трудно време, всичко може да се измени към добро. Сега е благоприятно обсъждането на деликатните теми, благодарение на което ще се разсеят подозренията, които ви развалят настроението в последно време.
Самотните представители на вашия знак ще бъдат привличани повече от любовни връзки в които има страст, а не дълбоки чувства. Но по-добре е да не се увличате прекалено, особено, ако още не сте решили какво искате. В противен случай, вие може да направите неправилен избор, за който ще съжалявате в последствие.
През втората половина на месеца трябва бъдете внимателни, защото от 14 октомври 2020 година започва ретроградният период на Меркурий, който управлява партньорския дом на Риби. След тази дата не е желателно да взимате важни решения, засягащи личния живот и брака. Гледайте и правете изводи – това ще бъде за предпочитане. Ако имате любовен роман от разстояние, възможна е разочароваща ситуация.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара