Световноизвестната турска писателка Елиф Шафак издаде първата си детска книга „Сакъз Сардуня”, която излиза и в България от издателство „Егмонт“. Добре позната на българските читатели с романите „Любов”, „Чест” и „Майстора на куполи”, този път умелата „разказвачка на истории“ е създала изпълнена с приключения цветна приказка, която със сигурност ще развълнува детското въображение.

Cover (1)Сакъз Сардуня е умно и любопитно момиче, изпълнено с невероятни идеи. Тя обаче има един проблем – мрази твърде необичайното си име, заради което редовно я тормозят в училище. Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това родителите й са я кръстили на мушкатото… Тя е единствено дете и книгите са най-добрите й приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, търси утеха в приказките. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й.

Творбите на Елиф Шафак са преведени на над 40 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York TimesFinancial TimesGuardianIndependent, Newsweek и списание Time. Елиф е и сред най-активните обществени личности в социалните медии, с над милион и половина последователи в Twitter. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

Повече информация за Елиф Шафак и нейните романи ще откриете в нейния уебсайт www.elifshafak.com

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара