По случай Денят на водата – 22 март в музея „Земята и хората“ се открива изложба „Реките на България“. Експозицията представя избраните 50  фотографии от цялата страна, заявили участие в едноименния национален фотоконкурс.

2

Само 5 от включените във фотоизложбата снимки ще получат отличия. А кои ще са те, ще стане известно на 22 март. Организатори на проявата са: Българска асоциация по водите (БАВ), най-голямата неправителствена организация във водния сектор, и сдружение „Аз обичам водата“.

1

 

„Седмицата на водата“ – 16-22 март се осъществява за четвърта поредна година по проект „Международен воден мост”.

21

От 17 до 22 март  в национален музей „Земята и хората“ се организира Детски образователен център за водата с работилници и лаборатории, творчески ателиета, информационни инсталации, театрална постановка с героите на „Софийска вода“ Капчо и Капчица, акции Н2Обичам с измерване процента на хидратация  на тялото си със специален уред.  Участниците в тях  по занимателен начин ще обогатят  познанията си  за водата като жизненоважен и безценен природен ресурс. Участието в ателиетата е напълно безплатно като с приоритет са посетителите с предварителна електронна заявка на сайта: www.waterbridge.info/програма/детски образователен център

9

На 19 и 20 март, през целия воден уикенд, в киносалона на МУЗЕЯ ще има Водно кино с кинопрожекции и открити дискусии, представящи славното миналото, печалното настояще и неясното бъдеще на българските минерални бани, организиран от граждански комитет „Термално-Нормално“ за събуждане на минералните бани на София.

19

Facebook Twitter Google+

0 Коментара