Бременността променя ли косата? Дълготрайното къдрене и боядисване вредни ли са? Какви грижи да полагаме?

Известно е, че през този период яйчниците отделят много повече хормони и те влияят върху красотата на косите ни. Къдравите може да се изправят, мазните отслабват, други загубват блясъка си. Но това е временно и ако бременността е нормална, косата се възстановява.

female-1840307_960_720

Проблемите идват по-скоро след раждането. Организмът постепенно възвръща нормалния си хормонален живот и може да провокира косопад. До шест месеца след раждането това не бива да ни тревожи, но след това потърсете съвета на лекар. Знайте, че ако има инцидент по време на ражданенето (цезарово сечение) или чести забременявания, те влияят изтощително на косата.

Студеното къдрене и боядисването не оказват съществено влияние върху косите, защото съвременните препарати са усъвършенствани, но все пак не прекалявайте. Важното е да вземате профилактични мерки. Стимулирайте косите си. Изберете подхранващи шампоани. Луковицата на косъма се намира дълбоко в кожата и затова трябва да се атакува на това ниво. Правете баня с билки, масажирайте. Късата коса ще ви улесни в ежедневието. Не вземайте прибързани решения, не пренебрегвайте общия си вид, той ще самочувствие.

Рецепти:

За нормална коса: разбийте едно яйце с една чаена лъжичка ром и втриите в корените на косата.

За суха коса: променете малко горната рецепта – две яйца, една чаена лъжичка зехтин и 2 чаени лъжички ром. Масажирайте главата с тази смес и оставете да проникне в корените 15 минути. Изплакнете обилно с хладка вода.

За мазна коса: след измиване с шампоана изплакнете със силен чай от лайка и сока на един лимон, ако сте блондинка, и със сипна отвара от градински чай, ако сте брюнетка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара