Популярната авторка на криминални трилъри Вал Макдърмид представя своята съвременна версия на романа „Абатството Нортангър” на Джейн Остин, в което главната героиня вече не е влюбена в готическите романи, а във …вампирската поредица „Здрач”.

Последният и най-амбициозен проект за нови адаптации на романите на Остин обединява няколко известни съвремененни британски писатели, сред които Вал Макдърмид и Алегзандър Маккол Смит . Те пренасят в съвремеността някои от най-известните творби на Джейн Остин, добавяйки своя неповторим почерк към класическия текст.

SKELETA_cover_print SKELETA_cover_print

В книгата на Макдърмид седемнайсетгодишната Кат Морланд живее затворена сред семейството си в едно селце в Дорсет, далеч от романтиката и вълненията, за които копнее. И когато заможните им съседи канят Кат да отиде с тях на фестивала на изкуствата в Единбург, тя е сигурна, че за нея това е начало на вълнуващи приключения. Появата на красивия, но загадъчен Хенри Тилни осигурява и романтичната страст, която Кат е виждала в мечтите си.

Но не всичко е такова, каквото изглежда. Истински ли са новите приятелства? Какво се крие зад очарователната фасада на изисканото семейство Тилни, каква тайна лежи спотаена в мрачната грамада на тяхното семейно имение, абатството Нортангър? Недоразумения, интриги и злонамереност, както и собствената й наивност поставят спънки по пътя на Кат към голямата любов.

SKELETA_cover_print

Шотландката Вал Макдърмид е сред най-добрите автори на психологически трилъри в света. Лауреат е на множество награди, като престижното отличие “Златен кинжал” за най-добър криминален роман на Асоциацията на писателите на криминални романи. През 2005 г. получава и наградата „Иконите на Шотландия” за най-добър шотландски писател. През 2009 е приета в Залата на славата за автори на трилъри, през 2010 е удостоена с престижния “Диамантен кинжал на Картие”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара