За актьора Владимир Пенев колелото е най-хубавият начин да разгледаш непознат град, особено ако има развита велосипедна мрежа. Въпреки това, той може да се похвали, че е карал велосипед и на неочаквани места. Едно от тях е най-големият храмов комплекс в света Ангкор-Ват в Камбоджа, който е имал възможност да разгледа миналата година именно с колело. Вело турът през джунглата бил изключително вълнуващо и незабравимо изживяване.

Vladimir_Penev_3

„Научих се да карам колело, в центъра на София, преди много години. Тогава това беше възможно, за разлика от днес. Сега не е възможно да си намериш място да си паркираш колата, а камо ли да пуснеш някое дете да се учи да кара колело. Но ето, аз бях от тези щастливи деца.“

Владимир Пенев се присъедини към посланиците за 2015-та, на инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!“, която се провежда от MAXEUROPE и европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно“.

Ivaylo_Zahariev

Дори като Министър на културата в служебното правителство от 2013-та година Владо Пенев се придвижваше с велосипед и не ползваше полагащите му се служебен автомобил и шофьор.

През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара