„Адам отпреди грехопадението“ е роман, преплитащ големите теми за екологията и човешките права по неподражаем начин. Автор е видният френски писател, лекар, хуманитарен активист, дипломат и общественик Жан-Кристоф Рюфен, който пристига за премиерата на книгата в София на 27 април от 19:00 ч. във Френския институт!

„Адам отпреди грехопадението“ проследява историята на един екоактивист, който освобождава животни от експериментална лаборатория в Полша през 2005 г. и се забърква в убийствен заговор за спасяване на света. В търсене на изгубения рай, в който е живял Адам преди грехопадението, в желанието си да възстановят унищожената хармония, радикалните еколози от САЩ, Европа, Южна Америка ще се опитат да намалят свръхнаселеността на планетата с чудовищните средства на биотероризма. Срещу тях ще се изправи частната агенция „Провидънс“ и по-специално Пол и Кери, двама бивши тайни агенти на ЦРУ, подпомогнати от екипа на агенцията. Животът на милиони човешки същества ще зависи от техния опит, интелигентност и изобретателност.

Жан-Кристоф Рюфен (р. 1952 г.) е изтъкнат френски лекар, пътешественик, дипломат, хуманитарен активист, общественик, преподавател по политически науки, член на Френската академия. Има три деца, едно от първия си брак с рускиня и две от етиопка, с която се развежда два пъти и за която се жени три пъти. Тази енциклопедична и колоритна биография е съпроводена с над 20 романа, удостоени с девет награди, сред които две награди „Гонкур“!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара