52-годишнаота икона на поп-фолка Камелия стана майка на Великден и съобщи лично новината в социалните мрежи със снимка на бебето.

Камелия с бебето си

„Честит Великден. За нашето семейство е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ. Имаме си БЕБЕ. Благодаря на всеки помогнал за раждането ти, мило наше всичко“, написа популярната певица под тази снимка.

В профилите й, които преливат от красиви нейни снимки, няма нито една, на която е бременна. Според в. „Уикенд“ и други медии певицата и дългогодишният й партньор и съпруг Цветин са използвали услугите на сурогатна майка, вероятно от Украйна. Цитира се цена от 40 000 евро.

Когато напишеш в Гугъл „сурогатно майчинство цена“ се появяват линкове, предлагащи услугата в чужбина, като споменаваните цени са именно около 30-40 хиляди евро.

Сурогатството е забранено в България, Германия, Австрия, Франция, Швейцария, Италия, Испания, Португалия, Норвегия, Швеция и Унгария.

Позволено е, но без заплащане за самото отдаване на утробата, е във Великобритания, Дания, Ирландия, Белгия, Гърция и Израел. Например ако близка роднина или приятелка е готова да износи бебето ви.

В САЩ няма общ федерален закон за сурогатното майчинство, затова има щати, които го позволяват, има и такива, които го забраняват.

В Индия, Тайланд, Украйна, Русия, Полша, Грузия, Беларус, Казахстан и Република Южна Африка позволяват сурогатното майчинство, като на сурогатните майки е позволено да предлагат услугите си онлайн, чрез агенции или чрез всякакъв вид реклама, както и да получават заплащане за сурогатството.

Когато започна войната в Украйна стотици семейства от цял свят се опитваха да изведат от страната сурогатните майки, носещи бебетата им и търсеха международна помощ за това. В Украйна обаче процедурата за сурогатно майчинство е доста улеснена, а предлагането на услугата е голямо и, твърди се, няма дълго чакане – и преди, и по време на войната сега.

Много известни хора от света прибягват до сурогатно майчинство – например близнаците на Алла Пугачова и Максим Галкин са износени от сурогатна майка.

В България сурогатното майчинство е напълно забранено и незаконно. Смята се, че сурогатната майка е законен родител на детето и като сключва договор с родителите на практика го продава. Това е престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 лв. до 15 000 лв. Самото посредничество за сурогатство също е престъпление.

Строгите забрани за сурогатство в България имат доста критици. Особено забраната да износиш бебето на собствената си сестра или приятелка безвъзмездно, ако тя не е в състояние да го направи.

52-годишната Камелия не веднъж е признавала, че иска да станат родители с мъжа й Цветин, с когото са заедно от 25 години. Наскоро стана ясно, че двамата са сключили брак.

Камелия е споделяла преди време, че е била бременна три пъти, но и трите бременности са завършвали с аборт.

„Искам да имам деца и повярвай ми, съм направила всичко възможно да имам деца. Чисто емоционално и хормонално, ако някога опиша през какво съм минала, никой няма да повярва, че мога да изглеждам така и да съм с всичкия си“, разказа певицата в интервю за Мон Дьо по случай 50-годишния ѝ юбилей.

„Загубила съм три бременности, надеждите ти рухват, в началото го пожелаваш като нов подарък или нова песен, впоследствие осъзнаваш, че това е друг вид преживяване и друг вид готовност на тялото, ума и душата в синхрон да преживеят. В тази ми посока аз направих всичко, и ако наистина трябва в този живот да имам деца, ще имам“, казва Камелия.

Тогава тя разказа, че случилото й се, се преживява трудно, с болка, с обвинения, с озлобление към околните. „Най-горчивото беше когато на рожденния ми ден трябваше да направя аборт, бях бременна с близнаци. И си казах – за да се случи това нещо или съм готова да го преживея, или това е моят белег, за да мога да продължа напред“, споделя Камелия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара