Американското филмово студио „Уорнър брадърс“ обмисля евентуалното заснемане на нов филм за Хари Потър, пише в. „Сън“, позовавайки се на запознати с плановете източници.

снимка HBO

Според таблоида продуцентите се интересуват от адаптация на пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“, която от 2016 г. се играе в Лондон.

Изданието пише, че от „Уорнър брадърс“ са впечатлени от успеха на театралната постановка и имат желание да я пренесат на големия екран. Студиото планира да покани за участие в продукцията актьора Даниел Радклиф, който се прочу с превъплъщението си в образа Хари Потър във филмовата поредица, както и изпълнителите на ролите на Рон и Хърмаяни – Рупърт Гринт и Ема Уотсън, въпреки че докато това се случи, има „още много време“.

Според в. „Сън“ продуцентите се надяват да направят едновременно два филма по пиесата, която разказва за по-нататъшната съдба на порасналия магьосник, неговите приятели и техните деца.

В периода между 2001 и 2011 г. на екран излязоха общо осем филма, заснети по романите на британската писателка Дж. К. Роулинг за приключенията на Хари Потър. Последваха и три филма от поредицата „Фантастични животни“, която разказва за събития, предшестващи основната сага.

От 2016 г. в театър „Палас“ в Лондон се играе пиесата в две части (4 действия) „Хари Потър и прокълнатото дете“, в чието написване на сценария участва Дж. К. Роулинг. Постановката има представления и на Бродуей, както и в театри в Хамбург, Торонто и Токио.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара