Роденият във Великобритания Оливър Старк е познат с участието си  в драмата „През прокълнати земи“ и от игралния филм „Подземен свят: Следващо поколение“, както и от други изяви на малкия и големия екран. Старк започва кариерата си в ранна възраст, като се обучава в North London Performing Arts Centre. Първото му появяване на малкия екран е в сериала на BBC, спечелил „БАФТА“ – “Casualty”, след което участва в отличения с награди „Златен глобус“ и „Еми“ сериал „Лутър”, както и в „Дракула“ с Джонатан Рис Майърс. Старк  изпълнява една от главните роли в сериала „911“, чийто втори сезон се завърна по FOX от 19 март и се излъчва всеки вторник от 22 часа. Създатели на лентата са Раян Мърфи, Брад Фалчък и Тим Майниър. С него те преоткриват телевизионната драма, като проследяват стресиращия живот на полицейските служители, парамедиците и пожарникарите, които попадат в опасни и сърцераздирателни ситуации. Те трябва да балансират между това да спасяват най-уязвимите и да решават проблемите в собствения си живот. В сериала участват Анджела Басет, Питър Краус и номинираната за „Златен глобус“ Дженифър Лав Хюит. В главните роли освен Оливър Старк са и Аиша Хиндс, Кенет Чой и Рокмънд Дънба.

Снимки © 2018-2019 Fox and its related entities

Смяташ ли, че сериалът пресъздава по реалистичен начин живота на хората от спешните служби?

Надявам се. Доколкото знам, по-голямата част от спешните случаи, на които отговаряме в сериала, са базирани на истински истории и са се случили под една или друга форма. Смятам, че е важно да покажем широк спектър от обаждания, на които се отзовават спешните служби, защото това показва колко специфична е всяка ситуация и фактът, че те трябва да решат на момента как да разрешат проблема. Вярвам, че правим всичко възможно да пресъздадем случващото се по един реалистичен начин. За щастие, обратната връзка, която получаваме от служители на спешните служби, е, че се справяме доста добре в това отношение.

Ролята ти на Бък промени ли начина, по който възприемаш хората, които работят в службите за бързо реагиране?

Със сигурност. Винаги съм уважавал работата на службите за бързо реагиране, но тази роля ми даде възможност да добия повече знания и разбиране за цялостната им дейност. Смятах, че единствената работа на пожарникарите е да гасят пожари. Не съм се замислял за медицинската част. Това определено разшири мирогледа ми и с всеки епизод, който заснемаме, уважението ми към тези хора расте. Изключително се радвам, че мога да оценя работата им по нов начин.

Ако можеше да избираш, коя професия би предпочел в реалния живот – парамедик, пожарникар или полицай?

Всъщност, преди да започна сегашната си кариера, проучвах как мога да стана пожарникар. Не съм сигурен дали бих могъл да работя подобно нещо, но се замислях за подобна стъпка.

Какво научи за себе си при пресъздаването на персонажа ти Бък? По какво си приличате с него?

Смятам, че в известен смисъл този герой ме направи по-добър човек. Мисля, че Бък има голямо сърце и огромно желание да помага на хората. Това, че имам шанс да пресъздам този персонаж и да вложа от своя характер в него, ме накара да бъда по-отворен към хората и по-склонен да помогна.

 А какво отличава „911” от останалите сериали?

 „911” в същността си носи усещането за обнадежденост и посланието, че каквото и да се случи, съществуват тези хора, които са насреща, когато имаме нужда от помощ и биха рискували живота си, за да предпазят нашия. Има нещо прекрасно в това усещане, че сме защитени и някой се грижи за нас. Мисля, че сериалът носи силно послание на надежда и с това е различен от останалите предавания.

Показвате критични ситуации и невероятни бедствия. Кое според теб е най-интересното?

 Може би земетресението от началото на този сезон. То е едно от най-мащабните. Заснемането отне много време и мисля, че бяха включени някои доста луди моменти. Според мен всеки, който живее в Лос Анджелис, си мисли за това, че в някакъв момент може да има голямо земетресение. Имам още няколко любими случая, които не са чак толкова луди.

Твоят герой Бък преживя много. Мислиш ли, че е готов да продължи напред и отново да открие любовта?

Според мен е готов да продължи напред. Не знам дали ще му е лесно отново да открие любовта. Той е готов да затвори вратата към миналото си, но не съм убеден, че е готов да отвори вратата към бъдещето с някой друг. Ще видим как ще се развият нещата. Сигурен съм, че в някакъв момент отново ще разпери криле, но не мисля, че този момент е дошъл.

Какво да очакваме от Бък в новата част на втори сезон?

Мисля, че ще видим колко много означава сестра му за него и как се развива тази линия на историята му. Смятам, че това ще изиграе голяма роля в неговото развитие и промяната му към по-отговорен и грижовен човек, който взема правилни решения.

А теб какво те вдъхнови да станеш актьор и това вдъхновение промени ли се през годините?

Да, определено се промени. Когато бях по-млад, не планирах да навлизам в тази професионална сфера. Това беше нещо, което практикувах като хоби в училище. Не съм си представял, че ще се превърне в кариера впоследствие. След това започна да ми харесва все повече. Не съм сигурен какви бяха причините да реша да се занимавам с това, но знам, че сега искам да съм част от професия, която отразява състоянието на обществото ни, има мнение и кара хората да се замислят. Това е основният двигател на желанието ми да продължа да се развивам в тази сфера.

Можеш ли да ни разкажеш малко повече за динамиката на сета? Какво е да работиш с Раян Мърфи?

Много сериали имат чудесна атмосфера, но нашият се отличава с това, че всички се разбираме прекрасно. Радвам се, че съм част от този екип, в който всички сме приятели и в реалния живот. Например, бяхме в отпуска от сериала за шест седмици и четирима от нас отидохме на почивка заедно. Мисля, че това се пренася и в сериала, където се вижда, че сме хора, които си допадат и си имат доверие. А работата с Раян Мърфи тe кара да се чувстваш сигурен в този свят. Той има доказан опит в сферата, знаеш, че си в добри ръце и имаш доверие в посоката, която е зададена в сценария.

Значи се разбирате и с по-новите попълнения в екипа – Дженифър и Раян?

Абсолютно. Раян е един от хората, които дойдоха с нас на почивка. С него станахме много добри приятели. С Дженифър понякога дори тренираме заедно, ходихме заедно на тренировки по бокс. Чуваме се понякога и се мотивираме един друг. Тя се превърна в много ценен човек в живота ми.

С какво Дженифър допринася за сериала?

Динамиката между брат и сестра, която се създаде, донесе нов елемент в сериала. Дженифър носи със себе си и много забавление, тя е чудесна актриса, каквато е и Кони, която тя, до известна степен, замества. И не на последно място, просто ни е приятна нейната компания. Мисля, че да замести Кони Бритън, бе доста предизвикателна задача, но Дженифър се справя чудесно. Големи късметлии сме, че имаме човек като нея в екипа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара