Основна цел на всяко човешко същество

Задавал ли си си вече въпроса какво правиш тук, на Земята? Каква е целта на твоето съществуване? Всъщност, доста хора не знаят. Отговорът обаче е прост.

Ние всички имаме еднаква цел, еднаква причина да сме тук: ДА СЕ РАЗВИВАМЕ, ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ КОИ СМЕ.

Всичко ЖИВО расте. Огледай се около себе си. Когато едно цвете или едно дърво спре да расте или цъфти, то умира. Така е и с хората. Всеки индивид трябва да расте и да върви напред в своята еволюция. Да расте, за човека означава да „израства вътрешно“. Душата ти израства през целия живот за разлика от физическото тяло, което спира, след като се превърнеш във възрастен.

Но как да растем? ИСУС ни е научил на това и го е предал много просто с твърдението, че двете основни истини за човека са да ОБИЧА и да ВЯРВА. Това не изглежда никак сложно само по себе си, но тези два закона няма да бъдат разбрани, докато човекът сам си създава проблеми от всякакъв характер.

ИСУС, това велико създание, е дошъл на Земята в началото на миналата ера, Ерата на Рибите, и за нещастие неговото учение се е нуждаело от почти две хиляди години, за да започне да се приема. Ние всички трябва да умеем да обичаме, за да изживеем по-добре тази нова епоха, която започна в началото на това хилядолетие – Ерата на 14 Водолея. Тя ни носи необходимата енергия, за да живеем интелигентно.

Казват, че когато човекът се научи да обича сам себе си, както и ближния си, той ще владее материята и съществуването му на Земята повече няма да е необходимо.

Земята трябва да се възприема като една същност, тоест като душа, като човек. Следователно и нейната цел е да се развива. Всяко човешко същество се приема като клетка на Земята, така както неговото тяло има хиляди клетки. Ако всяка една от тези клетки е здрава, тялото ти ще е здраво и ще ти е приятно да живееш с него. Така е и със Земята.

Всеки индивид трябва да се пречиства, да се поддържа в добро физическо, ментално и емоционално здраве, което е характерно за интелигентния и духовен човек. Така на Земята ще цари хармония и тя ще се превърне в място, изпълнено с любов, мир и щастие.

Ти си тук, на Земята, за да се погрижиш за собствената си еволюция, а не за тази на другите. Следователно е излишно да влагаш цялата си енергия в това да съдиш, да напътстваш или да ръководиш живота на околните. В действителност ти си на Земята единствено заради себе си.

В книгата ще откриеш начини и средства, които ще ти позволят да се превърнеш в ГОСПОДАР на живота си. Докато развиваш увереност в твоята вътрешна сила, а любовта в теб нараства, ти ще отделяш такава енергия, че реакциите ти към средата и към самия теб ще се променят напълно и животът ти ще се промени към добро.

Земята (или обществото) е толкова силна, колкото най-слабия индивид, така както една верига е толкова силна, колкото най-слабата ù брънка.

Някои твърдят, че Земята в нейната цялост се е развила много през последните сто години. Това е така, но трябва да разберем, че ние се развиваме основно физически, материално, а не духовно. Накъде ни води всичко това? Нека се огледаме: изникват все повече аптеки, болници, затвори и приюти. Хората страдат от все повече болести, а всяка година се появяват нови и нови. Информационните медии (телевизия, радио, вестници, кино) всекидневно ни показват жестокости, които са се случили… Това отражение на интелигентна еволюция ли е? Има защо да е недоволен човекът.

Именно това недоволство може би изпитваш и ти сега, в настоящия си живот. А това без съмнение е причината, поради която четеш тази книга. Дълбоко в себе си осъзнаваш, че има някаква празнина в теб, която постоянно се опитваш да запълниш. Но дали търсиш на правилното място? Въпросът не е да гледаш около себе си, а вътре в теб. Там е твоят голям приятел. Той е божествен. Това е твоят вътрешен БОГ, който е там само за теб, за да те води и да ти се притича на помощ.

Надявам се, че от тук до края на книгата ти ще ГО откриеш наистина и ще усетиш НЕГОВИТЕ проявления чрез всички преживявания, които имаш. В този момент ти ще узнаеш, че с НЕГОВАТА вечна сила ще можеш да направиш всичко, което желаеш в живота.

Сигурно се питаш: „Но как така това е едновременно толкова просто и толкова непостижимо? Знаем, че човек може да направи всичко, да изпълни всичко, тогава защо има толкова малко хора, които го правят?“

Всъщност въпросът ти е напълно уместен. В наши дни има много малко хора на Земята, които са пълни господари на живота си… Но не се отчайвай, защото постепенно хората започват да се пробуждат. Задават си все повече въпроси и искат да стигнат по-далече, тъй като сега подобре осъзнават, че съществува и нещо друго. Това е ерата на духовността. Не е лесно обаче за човека да вникне в това. От една страна, егото му е твърде голямо и го доминира, а от друга страна, изпитва страх – страх да не открие чудовище в себе си!

Всъщност откъде произтича този страх? Възможно е да идва от полученото образование или пък да е следствие от предишен живот. Няма значение, защото е време да оставиш миналото зад себе си. Всъщност, миналото е минало: не можеш да го промениш днес. Най-ценният момент на света е този, който изживяваш днес. А бъдещето зависи само от теб и от това, което мислиш сега.

Държа да те предупредя, че е възможно да изпиташ известно объркване, докато четеш тази книга, ако си още в началото на твоето личностно израстване. Възможно е също така да изпиташ усещането, че основите на твоето същество се разклащат, че всичко ще се срути. Но не се безпокой. Това е само илюзия. Това разклащане е доказателство за това, което се случва в дъното на душата ти и че ти си решил да я изчистиш, за да подобриш качеството на своя живот.

Когато си по-внимателен към своите мисли, записваш се на курсове, посещаваш конференции или четеш книги, ти се опитваш да се развиваш и да се пречистваш. Необходимо е да действаш, ако искаш животът ти да се подобри. Като повтаряш тези действия, ти се пречистваш още повече. Да вземем примера с чаша мръсна вода, в която съвсем бавно сипваш чиста вода. Постепенно водата ще се пречисти и пред теб ще стои чаша с чиста и бистра вода. Това се случва и в теб, когато се заемеш с духовното си израстване. Може проблемите ти да ти се струват многобройни, да се чувстваш объркан, но повтарям още веднъж – това е само илюзия. И е така, защото започваш да ставаш по-осъзнат. Знай, че трайните ти усилия скоро ще бъдат щедро възнаградени.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара