Знаете ли, че замърсяването задушава не само кожата ни, но и косата? Прах, изгорели газове, тютюнев дим – всички тези замърсявания оказват сериозно влияние върху космените фибри и скалпа, атакувайки ги ежедневно.

Двоен ефект

Видим

Замърсяването се натрупва в космените фибри, уврежда ги, утежнява ги и им придава безжизнен вид с неприятна миризма.

Невидим

Замърсяването задушава скалпа. То води до преждевременно стареене на скалпа и дори ускорява косопада. Ден след ден скалпът е отслабен и отчаяно се нуждае от глътка свеж въздух…

Klorane създаде екосъобразна грижа за коса С ЕФЕКТ СРЕЩУ ЗАМЪРСЯВАНЕТО, която използва органична Водна мента.

Свежи натурални и биоразградими формули с доказана ефективност срещу замърсяването, комбинирани в ритуал от три стъпки за детоксикиране и защита на всеки тип коса, изложена на замърсяването.

С тази серия, Klorane изследва, опазва и споделя богатствата на Водната мента..

Може би се питате: „А защо точно Водна мента?“

По-обстойни проучвания с помощта на известната Школа по опазване на околната среда към Университета „Цинхуа“ в Китай, съвместно с Klorane Ботаническа фондация, са демонстрирали изключителната способност на Водната мента да пречиства водата и да инхибира развитието на токсични водорасли. Отглеждана в сърцето на Тарн, в съответствие с принципите за органично земеделие, Водната мента, още известна като „балсамът на реките“, има детоксикиращ ефект и върху скалпа – доказано от експертите на KLORANE.

KLORANE включва тази активна съставка за първи път в една екосъобразна грижа за коса, за да  ПРЕЧИСТИ КОСАТА, ТАКА КАКТО ПРЕЧИСТВА ПРИРОДАТА.

В района Севени, в близост до изоставена мина, където водата е замърсена с тежки метали, Klorane Ботаническа фондация, разработва иновативен проект за фито-пречистване, с помощта на Водна мента.

Пречистващите свойства на Водна мента в пълна серия ефективни БИОРАЗГРАДИМИ* и 95% НАТУРАЛНИ** формули.

Нов ритуал в 3 стъпки, който ще детоксикира и защити косата ви.

С освежаващ аромат на стрита мента, който съчетава нотките на Водна мента и лимон, заедно с чаени акорди.

Детоксикиращ шампоан 

Неговата нежна измивна биоразградима формула премахва замърсяванията и детоксикира замърсените частици(1) без да уврежда косата и скалпа.  БОНУС: „охлаждащ ефект“, който моментално освежава скалпа.

Защитен балсам

Неговата биоразградима формула, съставена от 95% съставки с натурален произход, действа като истински щит срещу замърсяването, предотвратявайки прикрепването и наслояването на замърсените частици върху космените фибри. БОНУС: хидратира скалпа и увеличава блясъка.

Почистващ спрей

Благодарение на висока концентрация на Водна мента, този спрей с 95% съставки с натурален произход, неутрализира неприятните миризми (от цигарен дим, замърсявания, миризма от готвене и др.) като едновременно детоксикира и защитава космените фибри от замърсяването. Прилага се на суха коса като не я утежнява. БОНУС: Овладява непокорната коса и може да се използва през целия ден – между срещите, след тренировка, в случай, че тичате, за да хванете автобуса или след час почивка в някой задимен бар…

KLORANE БОТАНИЧЕСКА ФОНДАЦИЯ популяризира изключителните пречистващи свойства на Водната мента.

KLORANE БОТАНИЧЕСКА ФОНДАЦИЯ ОПАЗВА екосистемата, в партньорство с лаборатории „ChimEco“, които използват ИНОВАТИВНА фито-пречистваща система.  ЕКОЛОГИЧЕН метод за пречистване на водата, който използва растения: прах от корен на Водна мента се поставя във вътрешността на филтриращи колони, докато жива Водна мента се засажда по бреговете на реката. Чрез този  двойно пречистващ процес, водата, която е била замърсена с тежки метали е естествено пречистена. По този начин, Klorane Ботаническа Фондация  помага за опазването на природата. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара