Mесецът на големите котки по National Geographic WILD стартира с премиера на завладяващата едночасова продукция „Леопардът с нефритения поглед“, в която разказвач е отличеният с „Оскар“ и номиниран за „Еми“ актьор  Джеръми Айрънс. Филмът ще се излъчи премиерно по на 07.02. от 18 ч.

Големите котки са изправени пред сериозни предизвикателства. Шест от деветте подвида леопард са сериозно застрашени. Изчезването на много от популациите на големите котки е неизбежно поради загуба на местообитания, влошаване на околната среда и сблъсъци с хората.

Специалната едночасова продукция е от признатите по цял свят създатели на филми за големите котки, изследователи на National Geographic и съоснователи на инициативата „Големите котки“ – Бевърли и Дерек Жубер.

Тя пренася зрителите в един идиличен рай, където камерите на National Geographic улавят историята на първите три години от живота на младия женски леопард Тото. Зрителите проследяват пътя на леопардчето с дълбоки аквамаринови очи – изключително рядка черта – и съпреживяват предизвикателствата и триумфите, докато Тото усвоява основните умения за оцеляване и постепенно съзрява.

Историята на „Леопардът с нефритения поглед“ започва с белязаното от премеждия раждане на Тото сред бушуващи наводнения в Масай Мара, Кения. Тя едва успява да избегне смъртта в първите мигове от живота си. Малкият леопард формира неразривна и необичайна връзка с майка си Фиг, доказвайки, че силата на майчинството понякога е по-могъща от природните закони. Нетрадиционният родителски подход на Фиг, да споделя територията си с малката си дъщеря, доказва, че това динамично дуо създава

свои собствени правила за оцеляване.

Следвайте Тото, докато тя изследва необятните възможности за приключения и израстване и същевременно усвоява основни умения като катерене, лов на плячка и избягване на постоянно съществуващата опасност от хиени.

Месецът на големите котки подчертава отдадеността на National Geographic Society към съхраняването на тези видове чрез инициативата „Големите котки“, която подкрепя полеви изследвания и усилия за тяхното опазване и съхранение на местообитанията им. В продължение на дълги години National Geographic Society повишава осведомеността за тежкото положение, в което се намират големите котки и подпомага значими усилия за опазването им по цял свят.

Какво още предстои в Месеца на големите котки:

  • „Леопард и хиена: Необичайни съюзници“, премиера 07.02. от 19 ч.
  •  „Дневникът на един млад леопард“, премиера 07.02. от 20 ч.
  •  „Наследството на леопарда“, премиера 07.02. от 21 ч.
  • „Сесил: Наследството на царя“, премиера 14.02. от 18 ч.
  • „Царицата на скоростта от Серенгети“, премиера 21.02. от 18 ч.
  • „Владетелката на Тару“, премиера 28.02. от 18 ч.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара