Обзавеждането на хола изглежда лесно и логично на пръв поглед – мека мебел, холна масичка, телевизор, осветление. Но истината е, че се изисква доста старание и добро планиране за да изглежда всекидневната стилна и модерна.

Основни елементи, необходими във всяка всекидневна

1. Диван

Диванът е най-голямата и най-важната мебел в стаята и е от първостепенно значение за задаване на тон на интериора. Изборът му трябва да е съобразен с големината и формата на стаята както и с навиците на обитателите. Видът и цветът на дамаската са важна част от интериора на помещението и трябва да бъдат в тон с избрания стил и основните цветове.

2. Кресла

Неизменна част от холното обзавеждане са креслата. Те може да допълват седящите места около дивана или да се използват в къта за четене и релакс. Благодарение на разнообразието от кресла, които могат да се купят онлайн, лесно и бързо ще откриете точния модел за вас, който ви харесва като визия и функция. Красивото кресло може да се превърне в изискан акцент в хола.

3. Холна маса

Разбира се, масичката за кафе също е съществена част от обзавеждането на хола. Тя трябва да се комбинира добре с дивана, интериорния стил и ежедневните ви навици.

4. ТВ шкаф

Повечето телевизори се монтират директно на стената, но може да изберете стилен ТВ шкаф или секция, които елегантно да допълват вашия интериор. Разнообразието от модели е наистина огромно, а най-практичния вариант е да се спрете на модерна, компактна модулна система.

5. Помощна масичка

Може да служи за много неща – поставка на настолна лампа или дистанционно управление, поставка на книга в къта за четене или пък да има декоративна функция, съхранявайки красиви аксесоари като ваза, саксия с живо растение, снимка в рамка или любим сувенир.

6. Килим

Мекият, елегантен килим създава несравнимо усещане за уют и топлина. Той може цялостно да промени визията на всяко помещение.

7. Общо осветление

Когато говорим за обзавеждане няма как да не обърнем внимание на един от най-важните елементи – осветлението. Основното осветление в хола обикновено е полилей. Когато го избирате уверете се, че ще осветява добре цялата стая.

8. Допълващо осветление

За целта може да изберете изискани настолни лампи, спотове или лунички, с които да осветите определени зони.

9. Декоративни възглавнички

Възглавничките създават удобство и уют. Освен това можете лесно и бързо да придадете нова визия на дивана като смените калъфките им.

10. Декоративни акценти

Това може да бъдат различни предмети и аксесоари като статуетки, снимки в рамки, свещници, книги.

11. Топло одеяло

Небрежно метнато одеяло на дивана или креслото придава много топлина и уют на интериора, особено през есенно-зимния сезон. Благодарение на различните десени и материи може да създавате разнообразно настроение в дневната.

12. Стенни декорации

Празните стени са безлични и безинтересни. Украсете ги с подходяща картина, часовник или друго произведение на изкуството.

13. Книги

Един неизменен елемент от уютната и практична дневна са книгите. Най-добре ако имате възможност оформете кът за четене с удобно кресло, малка масичка и рафт за съхранение на книги.

14. Пердета

Пердетата също са значима част от интериора и с тяхна помощ може да променяте визията на хола без да влагате много средства.

15. Телевизор

Разбира се, всеки хол се нуждае от телевизор, а защо не и система за домашно кино, стига да разполагате с необходимото пространство. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара