Зоната Кариера и семейство е новото попълнение в Академия за родители тази година. Тя ще събере на едно място над 25 лектори – професионалисти и в същото време родители, които балансират между професионалните и лични си цели.

Към тях ще се присъединят и водещи работодатели, които предоставят работни позиции и придобивки, подходящи за родители като гъвкаво работно време, работа от вкъщи, събития за деца и детски кът в офиса, финансов бонус при раждане на дете и други. Участниците в събитието ще могат да срещнат безплатно и различни специалисти – кариерни консултанти, психолози и обучители. За децата ще има специални кътове за игри и четене и детски работилници, за да могат родители ползотворно да участват в събитието.

Първата дискусия в Кариера и семейство ще е на тема

Професия по призвание“.

В нея ще се включат Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова от Майко Мила, преподавалят по народни танци в Хороводец Ирина Ботева, фитнес треньорът за домашни тренировки Руми Илиева и образователният предприемач в Институт за прогресивно образование Олга Нинова-Траянова.

Програмата продължава с работилница с Дария Топалова, мениджър Човешки ресурси в Playtech Bulgaria, на тема „Как да се представим на интервю за работа след майчинство?“. По-късно Зорница Трифонова, водещ на обучения по ненасилствена комуникация към Communication Academy, ще представи темата „Как да се намерим, когато сме се загубили в родителството?“.

Какви са работещите „Политики на компании за подкрепа на родители“ ще обсъждат директорът Човешки ресурси в Siteground Виктор Фачев, Виктория Блажева от УниКредит Булбанк и Мариана Нанова от Experian. Модератор на панела ще е Екатерина Тонова от Българска асоциация за управление на хора.

Как да се справим с кариера, деца, партньор и лични нужди?

ще се случи точно преди обяд. В дискусията са поканени Антон Бъчваров от образователния сайт Уча.се, Поля Александрова, главен редактор на списание EVA, Мария Милушева от рекламната агенция noble graphics и Мария Чинчева от Walltopia. Програмата засяга и темата за „Промяна на кариерата – развитие и преквалификация“ с адвокат Полина Берг, финансовия консултант Анна Янчева и маркетинг експерта Людмила Добрева. Модератор ще е Лили Георгиева, консултант по кариерно развитие, промяна и личен брандинг.

Ще се засегне и темата за

Мъжете и бащинството

с Димитър Стоянов и Деница Денева от ITCE заедно със Светослав Спасов, изп. директор на KMPG ITS и Антон Бъчваров от Уча.се. Последният панел е „Родители със собствен бизнес и личен живот“, където Цветелина Тенева от The Business Institute ще модерира дискусията със създателя на „Аз чета“ Александър Кръстев, майката предприемач Олга Василевска и основателя на първия ресторант с нулев отпадък Blagichka Блажка Димитрова.

За всички настоящи и бъдещи родители организаторите на Академия за родители са подготвили и още две зони – Бременност и здраве и Възпитание и образование. Те включват семинарни програми с експерти, както и изложение с над 70 организации, компании и специалисти, свързани с ранно детско развитие и грижа за деца и родители.

Шестото издание на най-големия семеен форум у нас ще се проведе на 22 февруари 2020 г. в ет. 5, НДК, София, участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на инициативата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара