Пружините са важна част от рамката на окачването, без тях ще усещаш всеки удар и ще се преобръщат. Повечето превозни средства са оборудвани с примкови пружини, които представляват стоманени пръти, усукани в адаптивна извивка. Задачата на примковите пружини е да задържат ударните сили, които изпитваме при преминаване през препятствие.

Всяка пружина, независимо дали е листова, усукана или завита, трябва да компенсира несъответствията в уличната повърхност, да поддържа рамката на окачването на предначертаното ниво и да поддържа добавеното тегло, без да се провисва прекалено. всяка от тези способности е от решаващо значение за осигуряване на комфорт, точна грижа и товароносимост в най-модерния автомобил.

Как работят пружините на автомобила?

Пружината с примка е изработена от здрав стоманен прът. Тя се протяга, когато колелото пада надолу, и се прибира, когато колелото се издига нагоре, така че каросерията на автомобила остава разумно хоризонтална. Пружината за завиване е просто навиване на здрав стоманен стълб. Тя се удължава или уплътнява чрез възходящото развитие на колелата. В момента, в който хората мислят за автомобилно изпълнение, те обикновено имат предвид задвижване, сила и увеличаване на скоростта от нула до 60. Във всеки случай цялата мощност, създадена от цилиндров двигател, е безполезна при положение, че водачът няма никакъв контрол върху автомобила. Това е причината, поради която автомобилните инженери насочиха вниманието си към рамката на окачването, почти когато доминираха над четиритактовия бензинов двигател.

Снимка на автомобилни пружини, взета от avtochastionline24.bg

Кога е време да смените пружината на автомобила

Обикновено пружините издържат доста дълго време и понякога могат да издържат целия живот на автомобила. Във всеки случай това не означава, че пружините не се износват и изчерпват след известно време. В момента, в който пружините в действителност достигнат края на своя живот, тъй като са загубили своята гъвкавост или са се счупили, страдат качеството на возене и благосъстоянието.А пружината за завиване е изработена от здрав стоманен прът. Тя се изтегля, когато колелото пада надолу, и се прибира, когато колелото се издига, така че каросерията на автомобила остава разумно хоризонтална. Пружината за завиване по същество представлява навиване на здрав стоманен прът. Тя се удължава или опакова от развитието на колелата нагоре.

По-долу са описани няколко странични ефекта, които ще ви помогнат да разберете дали пружините за завиване са се развалили.

  • Остър автомобил с увисване. …
  • Изненадващо износване на гумите. …
  • Разрушително вълнение. …
  • Безпощаден автомобил Bob. …
  • Неочаквано влияние на превозното средство.

Как да смените пружината на автомобила

Етап 1: Премахване на захранването от автомобила.

Етап 2: Намерете пружините и асоциациите за размахване

Етап 3: Повдигнете автомобила

Етап 4: Елиминирайте търгашеството.

Етап 5: Премахнете болтовете на долните контролни рамена.

Етап 6: Спуснете контролния лост и елиминирайте пружината.

Етап 8: Въведете новата пружина на окачването

Етап 9: Монтиране на задната гума

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара