Млада майка, която кърмила детето си на обществено място в сирийския град Ракка, смятан за столица на халифата на групировката „Ислямска държава“, е била убита от женската полиция на ислямистите – бригадата Ал Хансаа, пише в. „Кориере дела сера“.

Снимка youtube
Снимка youtube

Жената кърмела бебето си, скрито под никаба й, когато „полицайките“ на ИД решили, че тя извършва нарушение и я ликвидирали. Твърди се, че преди да бъде убита, жената е била и осакатена от жестоките членки на женската полицейска бригада на ИД. Това разказва сирийка, избягала от Ракка, която сега се намира в Турция.

В последно време бригадата Ал Хансаа е станала все по-агресивна и дори британски вестници я прекръстиха на Гестапо-то на ИД. Бригадата, съставена от сирийки и от чужденки, следи за спазване на правилата на ИД, участва в ислямистката пропаганда и набира булки за джихадистите.

Women-in-Syria

Според правилата на ИД жените трябва да излизат подобаващо облечени по улиците на Ракка, с никаб. Ако не спазват това изискване, ги грози глоба от 50 долара плюс физическо наказание, като удари с камшик или осакатяване.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара