„Ведро синьо“ и „розов кварц“ са цветовете на 2016 г. на компанията „Пантон“, съобщи Асошиейтед прес. За пръв път компанията избира два цвята вместо един.

pantones-color-of-the-year-2016-Rose-Quartz-and-Serenity

Serenity-Wedding-Ideas13Ведрото синьо е близко до бебешкото. Розовият кварц също е светъл нюанс. Според „Пантон“ тяхното съчетаване отразява тенденцията за полова неутралност, която се засили през изминаващата година и ще остане и през 2016 г.

Топлият розов нюанс навява състрадание и спокойствие, а ведрото синьо – вътрешен мир. В напрегнатия ни живот тези неща липсват, подчерта вицепрезидентът на института „Пантон“ Лори Пресман.

pink-fashion-get-look-dakota-demi-emilia-kendall-lead

Компанията „Пантон“ създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, и на прогнозите за непрекъснат интерес.

quartz

На модния подиум „Шанел“ съчета двата цвята в есенната си колекция висша мода. „Прада“ направи същото в пролетно-лятната си колекция, както и „Фенди“. Том Браун предпочете двата цвята в курортната си колекция за жени, а Ричард Джеймс и Роберто Кавали ги предложиха за мъжкия гардероб през пролетта на 2016 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара