Вокалните състави „Bella Voce” и “Славяни“, струнен квартет „Филхармоника“ и пианистът Светлин Христов ще представят музика от Украйна в благотворителен концерт, организиран от Софийската филхармония в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

В програмата са включени обработки на украински народни песни, както и творби от Веревки, Лисенко, Барвинский, Майборода, Косенко и др.

В инициативата се включва и актьорът Даниел Цочев, който ще чете стихове от от известния украински поет и политически деец Тарас Шевченко, както и от Пол Верлен, по чиито стихове големият украински композитор Сергей

Борткиевич е написал 7 песни.

“Идеята за концерта е емоционално решение, но днес няма как да не бъдем емоционални. Това е огромна трагедия, която засяга много съдби и ние нямаме право да останем безразлични.“ – казват певиците от „Bella Voce”, които инициираха събитието.

Цената на билета е 20 лева, като 100% от събраната сума ще бъде дарена в полза на пострадалите от войната. Входът е свободен за всички украински бежанци, които имат желание да посетят събитието.

Софийската филхармония ще поеме всички технически разходи по организацията на концерта.

Билети на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара