Изглежда странно, но не е. Маратонките и кецовете, отдавна вече не се носят само в спортните зали. Освен че са идеалните обувки за ежедневието, спортните обувки все по-често се срещат в дръзки комбинации дори с елегантни костюми. С навлизането на така наречения smart classic, casual smart, smart contemporary или casual friday look, границите между официален и спортен стил вече са трудно различими и днес маратонките се носят почти във всеки случай.

Изберете подходящия модел

Стилът на маратонката е първото нещо, което ще определи успеха или провала на комбинацията костюм+маратонка. Спортна обувка с прекалено много цветове и детайли, привлича вниманието прекалено много и определя цялостния стил на тоалета. За костюм изберете по-семпли модели.Особено подходящи са белите или черните в минималистичен стил, кожени, с ръб под глезена и без лого или рисунки. Те се съчетават със сиви, черни и сини костюми (не се колебайте да комбинирате син костюм и черни маратонки, например), а интересна алтернатива е цвят екрю, пясък или камък. Ако пък искате да сте по-оригинални, можете да изберете някои вариации: цветен щрих на петата, както при класическите маратонки, подметка с контрастен тон, някакъв малък добавен детайл (райета, малко лого или мотив) или директно някакъв дизайн, като скрити връзки, панделка или дантела, велкро каишки…

Какво да избягвате

Добре е да се разграничите от модели маратонки като обувки за бягане или обувки с прекалено спортна кройка. Също така екстремни дръзки цветове и подметки, които са твърде ниски или приличат на ботуши не са подходящи за комбинация с костюм.

Изберете комбинация

Друг основен аспект е формата на обувката да пасва добре на панталона. Поради тази причина се препоръчва да изберете по-скоро маратонки под глезена, тъй като маратонките тип „ботуш“ могат да повдигнат долната част на обувката, създавайки ненужен ефект на хармоника. Прекалено спортните мъжки маратонки, например тези за игра на баскетбол, могат да имат огромни езици или  закопчалки на петата, което не позволява на панталона да пада естествено, което е от ключово значение за цялостния вид на костюма. Това е и причината по-тесен чифт панталони да се съчетава по-добре с маратонки, отколкото по-широк или прав стил. Класическия модел на Converse  All Star е един от предпочитаните тип кецове, за комбинация с елегантен костюм. Този модел прилепва плътно около петата, така че панталоните падат свободно.

По какъв повод

Като цяло маратонки с костюм изглежда свежо и модерно, но не винаги е подходящо. За всекидневно носене е по-добре да използвате класически обувки, особено за офиса, където обувките винаги са по-добрият вариант. Маратонките са за петъчния ден, когато стила е по-лежерен, за небрежни или свързани с модата събития, за излизане с приятели… За всичко останало костюмът винаги е най-добре да се носи с обувки. Костюмът с маратонки трябва да създава усещането, че носите костюма, защото искате да го носите, а не защото трябва. Имайки предвид че само преди десетилетие носенето на костюм с маратонки беше рядкост и абсолютен No Go, така че бъдете смели, защото модната революцията няма да се случи само за един сезон.

Подбрана селекция на модели мъжки маратонки може да намерите в магазините на  ССС в цялата страна. От уюта на собствения си дом може да разгледате тенденциите на модели в интернет сайта на ССС. Лесно, бързо и сигурно, само с един клик на мишката, ще се сдобиете с перфектния чифт обувки, който смело може да комбинирате, според вашия собствен стил.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара