Царевичното нишесте се използва обикновено в готварството като сгъстител. Но то може да има още няколко необикновени домакински приложения.

Пухкав омлет

Ако искате омлетът ви да стане пухкав и въздушен, добавете щипка царевично нишесте при разбиването на яйцата.

Млечна баня

Една млечна вана е идеален завършек на тежък ден, тя ще успокои и омекоти кожата ви. Смесете с водата във ваната 1/2 чаша царевично нишесте, 2 чаши пълномаслено мляко, 1/4 чаша сода за хляб и няколко капки етерично масло по ваш избор.

Махнете мазните петна

Царевичното нишесте помага за премахването на мазни петна. Първо го избършете с чиста кърпа, а след това напудрете обилно петното, включително от вътрешната страна на плата. Оставете нишестето да абсорбира мазнината за 10 минути и изтупайте останалото количество. С друга кърпа, натопена в ябълков оцет изтъркайте петната и след това изперете нормално.

Почистване на прозорци

За да са блестящи прозорците ви, добавете 1/2 чаша нишесте към обичайния препарат за стъкла. Този фин абразив ще почисти прозорците до блясък.

Лъскане на сребро

За да лъсне среброто направете каша от равни части вода и чаревично нишесте, а после търкайте с мека чиста кърпа.

Сух шампоан за кучета

Ветеринарите не препоръчват да се прекалява с банята, но за да освежите козината на кучето и да мирише тя добре, смесете 1 чаша царевично нишесте с половин чаша сода за хляб, добавете 10 капки масло от лавандула, растръскайте добре и наръсете.

За стъпалата

Болезнени, наранени стъпала с лоша миризма се третират най-добре с пудра от царевично нишесте. Наръсете между пръстите на краката, за да абсорбира излишната влага.

Използвайте за кожата

Някои хора използват царевично нишесте върху кожата си, за да предотвратят появата на петна. Понякога се използва и за облекчаване на акне. Смесете 1 супена лъжица царевично нишесте, 1 чаена лъжичка смляно кафе, 1 чаена лъжичка овесeни трици и 3 супени лъжици кокосово масло. Почистете добре кожата си и след това нанесете маската на лицето си, оставяйки я за около пет минути. След това изплакнете с вода.

Направете си боя

Зарадвайте децата си с домашна боя от царевично нишесте, с която може да се рисува с пръсти. Смесете нишестето с вода и хранителни оцветители и нека забавлението започне!

Източник: Homehacks

Facebook Twitter Google+

0 Коментара