Най-обичаният и изпълнен с чудеса научнопопулярен франчайз в историята на телевизията се завръща с ново изумително пътешествие в 13 епизода. Премиерата на „Космос: Възможни светове“ ще се излъчи през март 2020 г. по National Geographic. Това неземно пътуване през пространството и времето ще пренесе зрителите през 13,8 милиарда години космическа еволюция далеч напред в бъдещето.

Следващата част на „Космос“, обявена в чест на рождения ден на визионера Карл Сейгън, който щеше да навърши 85 години, продължава завета на новаторската поредица, написана в съавторство с Ан Друян и Стивън Соyтър и излъчена пред световната публика преди 40 години. „Космос: Възмчожни светове“ ще бъде излъчена по National Geographic в 172 страни на 43 езика. Предишният сезон беше гледан от над 135 милиона души по цял свят.

Отличеният с наградата „Еми“ световен феномен е създаден по идея на носителката на наградите „Еми“ и „Пийбоди” Ан Друян, създател, изпълнителен продуцент, сценарист и режисьор, както и на носителите на „Еми“ и номинирани за „Оскар“ изпълнителни продуценти Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“), Бранън Брага („Орвил“, „Стар Трек“) и Джейсън Кларк („Орвил“, „Дългият път към дома“).

Нийл Деграс Тайсън, астрофизик

в Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата „Еми“ поредица „Да поговорим за звездите“ и автор на бестселърите „Да паднеш в черна дупка“ (Death by Black Hole) и „Letters from an Astrophysicist“, се завръща като водещ и изпълнителен научен редактор на поредицата.

„Този трети сезон на „Космос: Възможни светове“ е най-смелият досега“, казва Ан Друян. „Корабът на въображението“ ще ни отведе до места, които не сме дръзвали да посетим преди: изгубени и предстоящи светове, далеч в бъдещето, през дупчицата в завесата, която скрива други реалности – и всичко това обосновано от точна наука и направено реално от богат набор от визуални ефекти.“

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара