Екип от американски изследователи установи, че главната причина за изневерите е липсата на любов, пише в. „Индипендънт“, цитиран от БТА.

Учените провели проучването с 495 пълнолетни на средна възраст около 20 години. Всеки от участниците бил попитан дали е изневерявал и защо. Така учените стигнали до извода, че съществуват седем главни причини да кръшкаме.

Отлетялата любов е основната причина

за 77 % от хората. Те признали, че са потърсили забранена връзка, защото вече не са влюбени в половинката си. Според експерта по връзки Челси Трескот, това по-скоро означава, че кръшкачите не чувстват любовта на партньора си.

Сексуалното разнообразие е

втората по популярност причина. Много хора отговорили, че искат „по-голямо разнообразие от сексуални партньори“. 41 % от хората казали, че не се чувстват обвързани с половинката си.

Бях толкова пиян/а

може да изглежда като най-древното извинение, но то важи за много прелюбодейци, всъщност за 70 % от тях. Алкохолът обаче може да замъгли преценката на човек, но не може да го направи напълно друга личност. Прелюбодеянието не е нищо друго, освен коктейл от емоции, отбелязват сексолози.

Повече от половината участници в изследването признали, че

несигурността

им ги кара да изневеряват. Мотивацията им е да подсилят самочувствието си.

Гневът

е причината 43 % от запитаните да прелюбодействат. Дали те си връщат за това, че и на тях са им изневерили, или са имали вбесяващ ден в офиса, което ги кара да се отдадат на ласките на страстен колега, не е ясно.

Приблизително една трета от доброволците са изневерили,

защото им се е правело секс.

По-голямата част от онези, които избират секса като главна причина, са мъже.

В същото време жените са по-склонни да посочват като причина пренебрегването или игнорирането им във връзката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара