Motorola знае колко важни са снимките за хората – именно те съхраняват преживяванията, които имат най-голямо значение и запечатват най-безценните спомени. Затова брандът инвестира в три лаборатории за обработка на изображения в цял свят, които да бъдат посветени на постоянното усъвършенстване на функциите на камерата и пускането на нови софтуерни актуализации.

Изключителното качество на снимките върви ръка за ръка с подобряването на основните компоненти на фотографията. За да осъществи това, Motorola разработи motorola edge 30 ultra: първият 5G смартфон с 200MP сензор на основната камера – най-високата налична резолюция. Той разполага и с най-големия досега сензор на Motorola, който е безпроблемно интегриран в цялостното покритие на устройството, така че да пасва идеално в ръката ви.

Какво е необходимо за незабравимо кинематографично изживяване?

Екипът на Motorola прецизно е анализирал всички компоненти за най-добро качество на изображението и е приложил изброените фотографски елементи, за да осигури истински първокласно мобилно изживяване с камерата за своите потребители:

  • Размерът на сензора е определящ елемент в камерата – колкото по-голям е сензорът, толкова по-добро е качеството на изображението. Motorola edge 30 ultra съдържа светлочувствителен 0,82-инчов сензор – най-големият сензор на Motorola досега, който поглъща 16 пъти повече светлина за кристално ясни снимки.
  • Размерът на пикселите работи едновременно с големия сензор, за да подобри условията на слаба светлина. Най-големият размер на пикселите и технологията UltraPixel означават сбогуване със зърнистостта и шума в изображенията. Това е и първата смартфон-камера, която поддържа 4х4 хибридно комбиниране на пикселите, обединяващо 16 пиксела в 1 огромен 2,56μm ултрапиксел, за идеални светлинни условия по всяко време.
  • Водещата в индустрията разделителна способност е от решаващо значение за реалистичните детайли в изображението. С motorola edge 30 ultra със сигурност може да очаквате най-доброто в това отношение, тъй като това е първият 5G смартфон, който поддържа 200MP разделителна способност в световен мащаб.
  • Функциите на чипсета оказват голямо влияние върху обработката на изображенията, която е в основата на постигането на висококачествени кадри. motorola edge 30 ultra поставя нови стандарти за мобилна производителност с новия Snapdragon 8+ Gen 1 – най-новата и усъвършенствана мобилна платформа1 Snapdragon®1 досега.
  • OIS (оптична стабилизация на изображението) означава, че можете да разчитате на плавни изображения без нежелани движения, когато използвате устройството

Хардуерът, който надминава всички очаквания

Екипът на Motorola е интегрирал тези и редица други усъвършенствани елементи в motorola edge 30 ultra. Устройството съчетава най-високата резолюция в индустрията с най-големия си сензор в процесор с внушителен капацитет, така че да можете да се насладите на невероятно качество, острота и дефиниция във всеки кадър.

200MP кадър, заснет с motorola edge 30 ultra

Насладете се на две различни, но допълващи се мобилни изживявания с хибридния сензор 50MP Ultrawide + Macro, който ви позволява да разширите обхвата на кадъра или да акцентирате над детайлите. Докато сте в близък план в режим Macro, също можете да създадете зашеметяващи детайлни изображения с резолюция 50 MP, без да жертвате качеството на снимката.

Ultra-wide режим 
Macro режим

С режима „Портрет“ и 12-мегапикселовия телефото сензор имате възможност да използвате 35-, 50- и 85-милиметрови обективи, за да получите още по-премиум изживяване, подобно на DSLR, като същевременно поддържате ефекта на размазване по естествен и елегантен начин. За разлика от традиционните методи за портретни снимки със смартфон, с Motorola edge 30 Ultra можете да се насладите на телефото обективът, който създава по-естетически портрети на хора, като избягва лицевото изкривяване.

12MP Telephoto сензор – кадри, уловени от motorola edge 30 ultra

Екипът на Motorola е помислил и за селфи-любителите – устройството разполага с 60-мегапикселова Quad Pixel камера, която притежава един от селфи-сензорите с най-висока резолюция в индустрията.

60MP Quad Pixel селфи камера – кадри, заснети с motorola edge 30 ultra

Софтуер, който съживява всеки миг

Екипът на Motorola знае, че цветовете и акцентите са от решаващо значение за създаването на забележителни изображения, и в рамките на своето специално глобално проучване установи, че около 80% от хората предпочитат по-топли тонове и по-ярки цветове в своите снимки.

Ето защо компанията приложи нова стратегия за регулиране на компонентите на изображението, като направи цветовете по-реални и ясни в елементите на заснетия кадър. Съчетавайки технологията HDR с изкуствен интелект, motorola edge 30 ultra е способен да създава изображения с ярки цветове, светлини, сенки и перфектно балансирани детайли, дори при трудни условия на осветление.

Освен това вече можете да заснемате действието в 8K, както и да поддържате запис HDR10+ в 4K, за зашеметяващи видеоклипове с подобрен динамичен обхват, намалени артефакти и повече от един милиард цвята.

Кадър, уловен с  motorola edge 30 ultra

Motorola е усъвършенствала и цялостното оформлението на камерата, за да оптимизира работата на потребителя с нея – добавен е автоматичен режим за нощно виждане към задната и предната камера, а камерата в мобилните приложения е усъвършенствана, за да може всеки път да правите перфектната снимка, независимо от времето на деня.

Night Vision – кадър, заснет с motorola edge 30 ultra
Наличен е в Технополис на цена от 1799 лв. Устройството се предлага в цвят Interstellar Black.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара