Специална колекция от 102 оригинални картини, излагани в Лувъра, ще ни представи една малка част от наследството на Шри Чинмой. Не е лесно да се определи стилът на твореца – би могъл да бъде сравнен с японската калиграфия, но без съмнение минава отвъд нея.

Още с откриването на изложбата на 09.11 (вторник) от 19:00 ч., всички посетители ще имат възможността не само да са сред първите, видели оригиналните платна, но и ще присъстват на представяне на книгата „Крилете на радостта“ от Шри Чинмой. Това, което организаторите издават е, че с „Крилете на радостта“, авторът насърчава всички нас да намерим мира и светлината дълбоко в сърцата си, за да можем да се справим с отрицателните преживявания и нагласи и да ги трансформираме в положителни.

На 11.11. от 19:00 ч. посетителите ще имат шанса да се потопят в магичните ритми на Индия и в същото време да усетят радостта от медитацията с концерта „Музика на сърцето“. За виртуозните австрийци Канала Ауер (ситар) и Ушика Мукенхумер (тампура) и ирландецa Садананд Маги (табла) това ще бъде първо посещение в България за концертно турне в градовете София, Пловдив и Варна. В традиционен индийски стил те ще пресъздадат медитативни музикални композиции на Шри Чинмой.

Подходяща музика на живо ще звучи в Галерията на 11-ти ноември от 19:00 ч., на 13-ти от 16:00 ч. и на 14-ти от 16:00 ч.  – хармониум, тампура, ситар, сурбахар, индийска флейта бансури, кавал, китара и пиано ще пресъздадат красиви мелодични пейзажи, които говорят на сърцето така, както думите не могат.

„Какво е радостта?

Това е птица, която всички желаем да уловим.

Това е същата птица, на която всички се радваме, когато лети.“

– Шри Чинмой

Експозицията ще може да бъде видяна във Vivacom Art Hall Oborishte 5 в периода от 10.11.21 г. до 16.11.21 г. вход свободен.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара