На хиляди километри от България, на поляна в Ню Йорк един мъж наблюдава няколко светулки и пише писмо до учителя си. Завършва с думите: „Благодаря за пламъчето”. Мъжът е Павлин Савов, а учителят — физикът Теодосий Теодосиев, по-познат в Казанлък като Тео.

TEO-GOLQMA

Тео има начин да накара стотици ученици от цяла България да седят с часове в изоставен техникум без ток и вода, облечени в няколко ката дрехи и с премръзнали пръсти да пишат уравнение след уравнение — по физика и математика.  Днес един от неговите ученици – Павлин е астрофизик и вицепрезидент на „Голдман Сакс”.

2-hudojnik

Самостоятелната изложбата на Мария Милкова – „Изчезващи видове“ ще разкаже истории за волята и неограничените способности на човека. Изложбата ще ви срещне с учителя на световния учен; с единствения лекар на последните обитатели на няколко еленски села, спасил живота на десетки души; за фотографа останал без ръце, но създал  150 000 снимки и с едно единадесет годишно дете, което решава да дари красивите си коси.

nia

Мария Милкова е победителка в миналогодишния фестивален конкурс за репортажна фотография – „Улиците и нейните състояния“, състоял се в рамките на Фотофабрика 2014 г.

Изложбата „Изчезващи видове“ можете да видите между 24 септември и 23 октомври в галерия „УниКредит Студио“ на столичната улица „Княз Батенберг I“ 12.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара