Празник на най-българското кулинарно изкушение – баницата, ще събере в събота, 19 май, майстори от цяла България в горнооряховското село Върбица, сгушено в Централния балкан.

Празникът се провежда за втора поредна година и има амбицията да предложи над 120 различни баници, богата фолклорна програма и забавления за гостите. Организатор на вкусната инициатива е Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица.

В кулинарната надпревара за най-вкусна баница участие ще вземат виртуози-баничари от цялата страна. Пътят до първото място ще бъде дълъг и изключително оспорван, а сред най-интересните предложения от миналата година е несъмнено баницата с луканка.

В  тазгодишното съревнование към опитните ,,властелини на корите за баница” се очаква да се присъединят и много млади ентусиасти.

В първото издание на Празника през 2017 г. дори най-смелите очаквания на организаторите бяха надминати. Многообразието от баници беше внушително – сладки, солени, пълнозърнести, тиквени, лучени и всевъзможни други видове баници изкушаваха присъстващите.

За чудесната инициатива Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица получи и наградата в Конкурс АГОРА 2017 за особен принос в развитието в местните общности в област „Перспективи за развитие“.

Празникът си осъществява и с подкрепата на МЕТРО, чиято кауза е запазването и популяризирането на автентичната българска храна и кулинария.

Заповядайте на забавното кулинарно пътешествие в българските традиции. 19.05.2018 г. от 10.00 до в с. Върбица.

За повече информация – вижте събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/242524446304734/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара