Сутринта на 16 май на пръв поглед беше като всяка друга по това време на годината. Столичните улици бяха пълни с бързащи хора, които искат чаша хубаво кафе, преди да се насочат към работните си места. Никой от тях обаче не предполагаше, че в тази наглед обикновена сутрин Jacobs е подготвил много приятна изненада за тях.

На ъгъла на улиците „Княз Александър“ и „Съборна“, съвсем близо до градинката на Народния театър, отвори врати заведението на първия от петимата победители в кампанията на Jacobs „Кафене-мечта“. То ще остане там през следващите 4 дни, като изработеният оборот ще остане притежание на неговия собственик. Заведението притежава всичко необходимо, за да изглежда като истинска мечта – обзавеждане, сервитьори и помощен персонал, но притежава и нещо, което другите заведения нямат – трима опитни и авторитетни ментори, които да помогнат на всеки от щастливите победители да се справи възможно най-добре в конкуренцията на останалите четирима участници. Петимата победители нямат никакъв професионален опит в този бизнес и това ще направи надпреварата между тях още по-вълнуваща и непредсказуема. Кафенето ще бъде специално брандирано с името на своя собственик, а декорацията ще бъде изцяло според неговите предпочитания.

Първото подобно заведение вече функционира в центъра на София, а на неговото откриване присъстваха десетки представители на медиите, екипът на  Jacobs, както и всички представители на журито. Симпатичното заведение, сгушено точно между Народния театър и сградата на БНБ, веднага започна да привлича клиенти, които нямаха търпение да опитат вкусното и ароматно кафе, което може да им предложи „Кафенето на Полина“.

През първия ден от своята дейност кафенето бе посетено от стотици любители на качественото кафе и приятна обстановка. Посетителите останаха силно впечатлени от проекта, създаден за човек без никакъв професионелн опит в бранша, като някои от тях споделиха, че това ги е мотивирало да направят нещо подобно в бъдеще. Самият собственик на заведението, Полина Влайкова, остана смаяна от ефекта, който нейният проект оказа върху първите гости, и сподели, че това я е вдъхновило да се справи още по-добре през оставащите 4 дни, както и да се пребори за голямата награда от кампанията – професионална кафемашина „Brasilia”.

През следващите седмици проектът „Кафене-мечта“ ще продължи с отварянето на останалите четири „кафенета мечта“ на територията на Пловдив (от 23-и до 27-и май), Стара Загора (от 30-и май до 03-ти юни), Бургас (от 06-и до 10-и юни) и Варна (от 13-и до 17-и юни), където останалите победители също ще опитат да сбъднат във възможно най-голяма степен своята мечта и едновременно с това да впечатлят журито и своите клиенти.

Ако „Кафене-мечта“ може да гарантира нещо, то е, че денят на все повече хора ще започва с Jacobs.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара