Максим Минчев представи най-новата си книга: „Дюна 45”.  Тя е третата от поредицата „Пътешествия с Максим” и ни пренася в Намибия.  Първите две книги от поредицата на Максим Минчев също са посветени на Африка: „Alo Boo Safari” е за Кения, Танзания и Занзибар, а „Търсачи на миражи” – за Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау.

Минчев е автор на общо 9 книги с пътеписи. Увлекателният разказ, искрящото чувство за хумор и прекрасните авторски фотографии са запазена марка на всяка от тях.

В препълнената с журналисти, хора на изкуството, държавници, учени, колеги и приятели на Максим Минчев галерия „Сан Стефано“ авторът представи и над 80 фотографии на деца, които е снимал при пътешествията си в над 100 държави от целия свят. Куратор на изложбата е Иво Хаджимишев.

За книгата и изложбата говориха спътниците на Максим Минчев в намибийското пътешествие, „живите пътеводители“ в неговото приключение: Михаил Михайлов, почетен консул на България в Намибия и атлантикът Соломон Паси. Сред гостите бяха академик Антон Дончев, доц. Георги Лозанов, посланици и др.

Редакторите на „Дюна 45“ Стойо Вартоломеев и Георги Милков изразиха надежда, че Максим Минчев ще ни зарадва скоро и с нова книга, този път, може би, посветена на България.

„Дюна 45” най-общо е книга за любовта. За любовта към пътешествията, магията на Африка, към залезите, изгревите, хората и дюните на пустинята Намиб. За любовта към приятелите, без които нито едно пътешествие не би имало същия заряд – приятелите, с които тръгваш на път и които откриваш по пътя. И за любовта към Натали – съпругата, музата, спътницата, с която авторът на книгата Максим Минчев е обиколил света: „След още два километра достигнахме истинското сърце на великата пустиня Намиб. Мъртвото езеро в долината Deadvlei … По-късно с Натали единодушно го включихме в нашите персонални чудеса на света. Каньонът Петра в Йордания. Хилядите будистки пагоди в Баган, Бирма. Падащите води на Игуасу в Южна Америка. Оризовите тераси и Шоколадовите хълмове във Филипините. Кораловите рифове в Червено море. Кратерът Нгоронгоро в Танзания. Застиналите каменни исполини в турската Кападокия. Дюна Бланка в Западна Сахара. Сватбите на реките Рио Гранде и Амазонка в Бразилия. Архипелагът Ха Лонг във Виетнам. Планинските конуси в Гуйлин, Китай. Подпиращият небето осемхилядник Анапурна в Непал. Вечно димящият вулкан Момотомбо в Никарагуа.”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара