Април ще донесе задръжки във всички области на живота. Не бива да започвате сериозен бизнес, да се омъжвате, да се премествате, да инвестирате и да стартирате бизнес. Това е месец на поставяне на намерения, планиране за следващите 6 месеца, но не и на конкретни действия.

Началото на месеца е доста предизвикателно, както за личните, така и за бизнес отношенията. Темата за свободата ще бъде подчертана, ще искате да действате нестандартно и да се откъснете от шаблоните. Записвайте мислите и идеите си, но не бързайте да ги прилагате на практика преди края на април. Все още ще има време за успешен старт! Всяко действие може да носи съдбовен характер в коридора на затъмненията, защото е заложена кармичната програма за 18,5 години. И ако нещо се обърка, грешките могат да бъдат поправени едва след този период.

1 април е средната точка между затъмненията, в същия ден Меркурий става ретрограден в знака на Овена до 25 април. Първата декада на април е една от най-опасните и неприятни за цялата 2024 г. Появяват се много подробности, които означават нещо, но не изясняват нищо. В личния ви живот има напрежение и то може да прерасне в раздяла. Затова не вземайте решения в прилив на силни чувства, направете пауза, за да помислите. Много хора ще се сблъскат със сериозни пречки от страна на други хора, ще бъдат принудени да променят плановете си и дори може да се разочароват от живота. Но това е време на изкривявания и не бива да правите преждевременни заключения.

Противоречията ескалират на международно ниво, но това е кулминацията на събитията, свързани с военни конфликти. На фона на ретроградния Меркурий може да се върнат минали, по-често сложни, лични или бизнес отношения. Хората стават по-смели, искат да живеят по начина, по който искат, понякога без да се съобразяват с другите. Задачи, мисли, разговори, планове, взаимоотношения, които са били важни преди време, отново са актуални.

Пролетният коридор на затъмненията ще завърши с новолунието на 8 април в знака на Овена, което също е слънчево затъмнение. От края на април лидерите на много държави ще вземат решения, които ще позволят постигането на компромис между враждуващите страни на дипломатическо ниво.

Двойките, които сключват официален брак или имат ретрограден Меркурий в наталната си карта, след 8 април могат да изберат дата за създаване на щастливо семейство, ако по някаква причина не могат да го отложат за по-подходящ период. Най-важното е, че от този ден нататък Луната е нарастваща.

На 5 април в 06:00 ч. Венера навлиза в знака Овен, където има статут на изгнаник, което естествено слага известен негативен отпечатък в областта на взаимоотношенията. Дали ще се ожените през този период, или ще подберете по-благоприятни, зависи от вас. Астрологът може да ви посъветва, да предложи най-добрите дати дори в най-неблагоприятния период, но няма да вземе решението вместо вас. Но е по-добре да изчакате до 30 април, когато Венера навлиза в знака на своя управител – Телец.

На 10 април съвпад на Марс и Сатурн в знака на Риби, аспектът е валиден в рамките на +/- два дни преди и след точната дата. Интензивен и травматичен период, в който трябва да сте изключително внимателни във всичко. През тези дни се засилват съперничествата, борбите и враждите. Възможно е да се проведат или подготвят някои тайни операции, които скоро ще доведат до мащабни разрушения и жертви.

На 19 април в 16:00 ч. Слънцето навлиза в знака на Телеца, като подчертава такива черти на характера като материализъм и практичност. От една страна, много хора проявяват упоритост, а от друга – надеждност, внимание към тялото, към здравето си.

На 21 април Юпитер и Уран се съединяват в Телец близо до ярката кармична точка на Бялата луна, която открива нов 12-годишен социален цикъл. Традицията и революционните обновления имат малко общо помежду си, но от друга страна, много хора ще бъдат приятно изненадани от това, което се случва около тях. Предишната комбинация на тези бавни планети в Телец е била през май 1941 г., но тогава през този знак са пътували отрицателната кармична точка Черна Луна и Сатурн, планетата на кармата, строгият учител.

Предстоящият съвпад на Юпитер и Уран в Телец може да се смята за успешен и този аспект се усеща за дълъг период от време, като постепенно увеличава силата на влиянието си.

Убежденията и вярата на хората се променят, мирогледът се разширява и се появяват нови житейски насоки. За да останете на прав път през пролетта на 2024 г., за да запазите статуса и ресурсите си, е необходимо да погледнете по нов начин на нещата и обстоятелствата.

На 24 април Пълнолунието в Скорпион в 01:49 ч. ще добави към живота

драматизъм с елементи на комедия в жанра на черния хумор.

Неговите енергии ви позволяват да се освободите от миналото и излишните неща, да прекъснете остарелите връзки.

На 29 април в 13:33 ч. Венера навлиза в знака Телец, където има статут на управляваща. Транзитът благоприятства сътрудничеството, финансовите дела, помага да се постигне баланс в личните и деловите отношения, да се намери компромис.

От 29 април до 5 май Плутон е неподвижен с обръщане в ретро движение, като се връща обратно в Козирог – за трети и последен път. Краят на месеца носи много събития в национален и световен мащаб. Идентифицират се вектори на сила и маркери на проблеми на външно ниво.

На 30 април в 17:33 ч. войнственият Марс навлиза в Овен, където се чувства комфортно, тъй като е основният управител на този знак, така че Марс се разкрива напълно тук. Т.е. планетата и знакът имат общи характеристики в основните си проявления, което означава, че между тях се установява обмен на хомогенни, общи енергии. В резултат на тази общност Марс се проявява напълно, а знакът Овен се намира в енергийно хармонично състояние. По време на транзита на Марс през Овен успехът до голяма степен зависи от умението да се водят преговори, да се общува, да се изграждат социални отношения. А това са характеристиките на противоположния знак – Везни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара