За периода 15 юни – 31 август от всяка закупена кофичка кисело мляко Ел Би Булгарикум от фирмените магазини на дружеството ще се отделят по 3 стотинки за каузата на „Искам бебе“. В края на периода събраните средства ще бъдат предоставени на фондацията за извършване на изследвания на двойки с репродуктивни проблеми живеещи на територията на Община Видин.

Като част от кампанията фондация „Искам бебе“ ще организира информационно събитие във Видин, на което ще бъдат поканени специалисти по репродуктивна медицина. След техните презентации присъстващите двойки ще могат да се възползват и от безплатни консултации с ин витро специалисти.

Според статистиката над 145 000 семейства в България се сблъскват с репродуктивни проблеми  и голяма част от тях чакат твърде дълго преди да потърсят специализирана медицинска грижа. Решението според специалистите в повечето случаи е асистирана репродукция. Практиката показва и че не всички двойки, борещи се с проблема „безплодие“,  отговарят на зададените медицински критерии на държавния фонд „Ин витро“ и трябва сами да финансират скъпите изследвания и медицински процедури.

Ел Би Булгарикум подава ръка на каузата на фондация „Искам бебе“ и се надява, заедно със своите клиенти, да подпомогне лечението на такива семейства, които имат нужда от ин витро процедура, за да станат родители, но нямат възможност сами да финансират лечението си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара