Да приготвиш конфитюр за 5 мин. Мисията е възможна с Гелфикс на Dr. Oetker – фикс за приготвяне на мармалади, конфитюри и желета на Dr. Oetker.

Незаменимият помощник Гелфикс

Гелфикс е онази вълшебна съставка, която ще ви помогне да приготвите конфитюри, мармалади и желета за рекордно кратко време. Той съдържа точната пропорция полезен цитрусов пектин и естествена лимонена киселина, необходими за желирането на конфитюр от един килограм плодове.

Пектинът подпомага получаването на желиран ефект (без да е необходимо продължително варене). С узряването на плодовете, обаче, съдържанието на пектин в тях намалява. Тогава на помощ идва Гелфикс, който добавя допълнително пектин към сместа от вече узрели и сладки плодове. При варенето на конфитюра пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре.

Можете да избирате между 3 разновидности Гелфикс според сладостта и степента на зрялост на плодовете и да контролирате количеството захар, която добавяте.

Златен конфитюр с шампанско

Продукти:

700 г    кайсии

700 г    нектарини

200 мл шампанско

2 пак.   Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker

700 кг   захар

1 пак.   лимонена киселина Dr.Oetker

Приготвяне

Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете  нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 г от всеки плод.

Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчета Гелфикс Супер с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 5-6 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Вижте още рецепти и видео съвети за бързи конфитюри с малко захар ТУК

Facebook Twitter Google+

0 Коментара