Винената общност у нас, както и всички любители на доброто българско вино вече са в трескаво очакване на 10-ото юбилейно издание на DiVino.Taste 2021. Най-значимият и представителен форум на българското вино ще се проведе от 19 до 21 ноември в зала 4 на Интер Експо Център София.

Форумът на българското вино DiVino.Taste е на първо място изложение с дегустация на вина от български изби, устремени към безкомпромисно качество и активното пазарно присъствие.

Тази година, в 10-ото издание на DiVino.Taste, ще се включат близо 70 български винопроизводители, представящи над 450 от най-качествените български вина с актуалните им реколти. Ще присъстват изби от всички винени региони на страната ни, така че може да се отдадем на една винена обиколка на България, без да напускаме столицата и само в рамките на зала 4 на ИЕЦ.

Българското вино е във възход, вината у нас са все по-добри и интересни и DiVino.Taste ще бъде една витрина, отразяваща този подем. На форума ще се видят ясно и тенденциите в развитието на българското винарство. Очертава се например вината от местни български сортове пропорционално да са най-много в сравнение с предишните издания…

Въпреки че се провежда в трудна за света и за България обстановка, очакването е форумът отново да се превърне във врящ котел на идеи и мнения за виното и неговия свят – пространство, където се дегустира, споделя и дискутира и място, където всички заинтригувани от виното могат да разширят знанията си и да се срещнат със съмишленици.

Независимо дали е винен професионалист, познавач, любител или ентусиаст, на изложението всеки има възможност да се срещне с хората, които създават добрите вина в България, да опита техните вина, да научи историята зад всяко от тях и да се ориентира в огромното предлагане на пазара. Запалените по виното знаят колко вдъхновяващо е да опитваш и изучаваш виното в оживени дискусии с винари, приятели, единомишленици…

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки да се зареди с вината, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо удоволствие. Както е обичайно, на изложението ще се предлагат супер добро кафе, вкусна храна и някои специални деликатеси и сладости извън зоната на вината.

Историята накратко

Първото издание на DiVino.Taste, през 2011, се проведе в Централния военен клуб в София и веднага се превърна в най-големия форум за българско вино. За изминалите години броят на избите-изложители нарасна от 37 в първото издание, до 80 в последното досега – през ноември 2019. Посетителите също се удвоиха – от близо 3000 през 2011 – на над 6000 в последните две. Любопитно е, че за трите дни на форума през 2019 са били измити близо 55 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани над 2 тона лед!

Поради епидемичната обстановка и свързаните с нея ограничения, през миналата 2020 година провеждането на форума беше невъзможно.

В условия на COVID

Тази есен обстановката отново не е добра, но вече има изградена методика и безопасното провеждане на форума се гарантира чрез VTR протокола. Това е начинът, по който се провеждат успешно многолюдни събития в цяла Европа.

Нека да припомним какво е VTR събитие:

На DiVino.Taste ще могат да присъстват само ваксинирани (V – vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T – tested) или доказателство за преболедуване (R – recovered). Това се отнася за всички: посетители, изложители, организатори. На DiVino.Taste ще има и лаборатория за бързи антигенни тестове. Всички, които не са ваксинирани или преболедували, могат да се възползват от подвижната лаборатория. Валидността на теста е 48 часа. Добре е да си предвидите малко повече време за теста, преди DiVino.Taste. Препоръчително е да носите маска, която да сваляте, докато дегустирате или се храните.

Поръчайте билети онлайн на Vintageclub.bg!

Билети ще намерите и в Eventim.bg, Bilet,bg, Epaygo.bg, както и на мястото на събитието.
С купуването на билет за DiVino.Taste всеки се съгласява да спазва наложените противоепидемични мерки. Моля прочетете ги внимателно тук!

На сайта на изложението taste.divino.bg може да видите кои са изложителите на DiVino.Taste 2021 и вината, които представят. А на фейсбук страницата на DiVino всеки ден представяме участващите винарни.

DiVino.Taste: 19-21 ноември 2021

19 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
19 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 – вход с билети или покани
20 ноември, събота: от 11:00 до 19:00 часа – вход с билети или покани
21 ноември, неделя: от 10:00 до 17:00 часа – вход с билети или покани

Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

Facebook Twitter Google+

0 Коментара