Ежедневно сме поставяни в ситуации, в които вършим няколко неща едновременно. Преглеждаме имейли и в същия момент провеждаме телефонен разговор, влизаме от среща в среща и неусетно денят ни преминава и не остава време за самите нас. Това е проблем на много хора по цял свят. Когато не се грижим за себе си, не си организираме времето, започваме да се чувстваме отпаднали, неефективни, губим фокус, а крайната форма на всичко това е депресията. Има как да не стигате до такива състояния. Подготвили сме ви няколко идеи как да си върнете концентрацията и да се чувствате значими. Приятно четене.

1. Ставайте рано

Не става дума да посрещате изгрева, а да си осигурите достатъчно дневна светлина, която през зимата не е много. Това важно действие влияе на вашия тонус, кондиция и организираност. Ако има собствен бизнес и от вас зависи да си оптимизирате времето, не подценявайте ранното ставане, то може да направи чудеса с начина ви на живот и да подобри вашите здравословни навици.

2. Спорт

Вероятно постоянно го чувате, но спортът създава лидери. Той учи на дисциплина, дава ви самочувствие и ви кара да се чувствате щастливи и пълноценни. 80% от модерните професии са свързани със застоял начин на живот. Имено за това е изключително важен балансът между движение и психическа дейност. Намерете спорта, който ви кара да се чувствате добре, експериментирайте и най-вече – бъдете постоянни, когато го изберете.

3. Здравословна храна

Много често, когато сме изморени, посягаме към вредни храни: сладко, солено, пържено. Това, което не се замисляме е, че тези храни грабят от запасите на нашия организъм, който така или иначе е отслабнал и крайният ефект е, че се чувстваме още по-отпаднали. Личният диетолог на Бензема съветва  след изморителни дни, било то във физически или психически план да приемаме много течности и храни без изкуствени посладители. Френският национал неотклонно следва този съвет преди и след мач, за това и победата на Франция на Световното първенство е оценена от експерите с коефициентите за залагане 7.00.  Диетологът съветва също да се ограничи рафинираната захар и нормалната сол да се замени с хималайска.

4. Не се сравнявайте с другите

Всички имаме моменти, в които се чувстваме с ниско самочувствие, недооценени сме, не се чувстваме достатъчно обичани. Когато усетите прилив на негативизъм към самите вас, неутрализирайте го в зародиш. Направете нещо, което обичате, излезте с приятели, напълнете си ваната, пуснете си хубав филм, прочетете книга. В тези моменти е добре да не търси отчаяно внимание като публикувате в социалните мрежи, като си пишете с хора само за да мине времето и да ви донесат едно моментно успокоение.

Запомнете, че дори най-перфектните, успешни и красиви хора, имат своите сривове, приемете сегашното си състояние с усмивка. Всеки преминава през трудности, въпросът е как по-бързо да излезете от тях. Не давайте сила на негативното, не водете вътрешни диалози, в които си казвате как вие не сте толкова добра, колко някой друг, не сте достатъчно умна и не сте реализирали себе си. Вярвайте в процеса, обичайте се и ще видите как с течение на времето ще привлечете хора и ситуации, които ще ви помогнат да заблестите и да реализирате пълния си потенциал.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара