Не мога да отрека, че човек обича да получава подаръци. Сигурно е остатъчен елемент от онези древни времена, когато събрани пред огъня на някоя скала, древните човеци са се надпреварвали да даряват старейшината кой с кожи, кой с рога и бивни на трудно уловени и убити животни, за да имат благоволението му да стоят по-близо да огъня, да получат по-широка ниша в пещерата за семействотои да могат да се сродят с някоя сгодна жена.

И така до ден-днешен, когато повече изследователи са се концентрирали в това да ни обяснят колко консуматорско общество сме станали, робувайки на вещи и работейки неуморно, за да си позволим по-охолен начин на живот. Да, срещу модерната мания за пазаруване може да се говори много, но след година труд – не заслужаваме ли да се поглезим? И нямам предвид само онзи отпускащ масаж с топли камъни, за който мечтаем от миналата нова година. Ето джаджите, в които аз бих инвестирала.

За мен

Новият телефон е като нов приятел. Връзката в началото е вълнуваща. Имате толкова много да разберете един за друг.  За това и бих искала да се сприятеля с SONY XPERIA XZ PREMIUM. Това е първият смартфон в света с 4K HDR дисплей, което означава  уникално визуално изживяване със зашеметяващи цветове, яснота и контраст. Камерата е нещо, в което ще се влюбите в този телефон, а ето и любимата ми част – Xperia XZ Premium е водоустойчив, прахоустойчив и подсилен с издръжливо стъкло. Цената на модела е около 1200 лв.

За него

Нали знаете колко момчетата обичат играчките си? Е, с тази определено ще се заиграе по-дълго. Говорим за новата клавиатура на Logitech – CRAFT. Това е премиум клавиатура, в която той ще се влюби още щом я види. С качеството на наложената от години марка на пазара получавате и куп екстри като USB -C, батерия  1500mAh заряд, достатъчен за около 10 дни активна работа, подсветка, която се активира още щом доближите ръцете си, и черешката на торта – мултимедиен бутон, който изпълнява различни функции при въртене, натискане или комбинация от двете. Logitech Craft струва около 400 лв.

За тях

Винаги когато избирам подаръци за децата си, мисля какво би оставило трайна емоция у тези презадоволени днешни хлапета. Тази година изборът ми е музикална колонка Ultimate Ears. Портативните колонки се свързват чрез Bluetooth и могат да вдигнат достатъчно шум, така че хлапетата да впечатлят всички на партито. Плюс – ударо- и водоустойчива е, – а това е важно, когато се инвестира за тийнейджър – все пак те не са най-внимателните същества на света. UE може да купите във следните варианти – UE ROLL и UE WANDERBOOM за под 200 лв., UE BOOM за около 300 лв. и UE MEGA BOOM за около 400 лв. Не забравяйте да разгледате и наличните цветове – разнообразието ще ви остави приятно изненадани.

За дома

Придобивката за дома е винаги семейно решение. Трябва да отговаря на няколко критерия – да не заема много място, да е функционална и да не изисква много ангажименти по поддръжката. Тази година окото ми се спря на мултифункционалното устройство Toner Benefit на японската компания Brother. Харесах го, защото представлява нова концепция в бранша – вместо да те мотивират да купиш евтино устройство и след това да си скубеш косите всеки път, когато трябва да го презаредиш – от Brother предлагат да инвестираш повече при стартовата покупка, но тонерът на лазерното устройство ще струва само 44 лв.  (капацитет до 1500 страници) на практика такава цена на пазара няма.  Цената на принтера от серията е малко под 200 лв., а на мултифункционалното устройство (скенер, копир, принтер) – малко под 300 лв.

За офиса

Бял, но не толкова невинен, точно като името си Brilliance, този монитор Philips ще заблести в офиса ви и ще накара както колегите, така и гостите в компанията да ви завиждат не много благородно. Philips Brilliance 349X7F ще царува на бюрото ви със своята извивка и цели 34 инча ултра широк дисплей. Работната площ ще бъда добре разпределена на този екран – удобство, което ще усетите едва няколко часа след като смените стария си дисплей и привикнете с новия размер на екрана. Цената на монитора е около 1700 лв.

По-подробни и закачливо написани мнения за коли и джаджи ще намерите в личния ми блог:  www.hitechride.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара