Ето го новият Xperia 5 IV – смартфон от най-висок клас, който улавя красиво важните моменти от живота.

Смартфонът предлага много мощни функции, но в компактен дизайн. Xperia 5 IV е първият смартфон от серията Xperia 5, който предлага проследяващ автофокус Real-time Eye AF и Real-time tracking за всички камери, за да можете вие да правите перфектните портрети, 12MP предна камера, която позволява невероятно ясни селфита и клипове дори и в слабо осветени сцени, BRAVIA CORE за Xperia, безжично зареждане и споделяне на заряд.

С най-новия процесор мощна 5,000mAh батерия, смартфонът ви позволява да не спирате да творите и да създавате впечатляващо съдържание, което да стриймвате или споделяте с лекота през целия ден.

Улавяйте моментите като професионалисти:

Xperia 5 IV побира в компактния си дизайн най-доброто от технологиите, използвани във флагшип смартфона Xperia 1 IV и серията фотоапарати Alpha, като например Eye AF и Object Tracking за проследяване на обекти, за да може вие да сте сигурни, че никога повече няма да пропуснете да уловите специалните моменти.

Използваните и за трите камери сензори със скорост на прочит на данните 120fps реализират запис с качество 4K 120fps и (до 5 пъти) забавен каданс.  Videography Pro ви позволява и да стриймвате своето съдържание на живо директно към стрийминг услуги. За видео селфита и влогове новата предна камера предлага подобрен 12MP сензор, с който получавате 4K HDR съдържание с изключително градиране на контраста и възможност да правите ясни селфита и в най-трудните условия, като например много ярка светлина или при слабо осветление. Ако го използвате заедно с Vlog Monitor (XQZ-IV01, който се продава отделно), можете да получите съвършена конфигурация за влогове, с която лесно да разкажете своята история.

Xperia 5 IV е оборудван и с функция за външен монитор. Ако го свържете към безогледален фотоапарат (като например фотоапаратите от серията Alpha, можете директно да получите висококачествени изображения, заснети с Alpha, докато следите от екрана на своята Xperia 5 IV.

Новоизгряващата музикална сензация с платинени продажби на Since 93/RCA – Кат Бърнс, обяви предстоящия си сингъл ‘People Pleaser’, за който си партнира със Sony Xperia за заснемането на музикален клип изцяло с Xperia 5 IV. Като се възползва от творческите възможности, които ръчните настройки на Videography Pro предлагат, People Pleaser оживява на екрана със заснети през погледа на страничния наблюдател нережисирани моменти.

“Проследяващият автофокус с Eye AF и Object Tracking на Xperia 5 IV е феноменален. Имаше много движение в много от сцените, които заснехме, и Eye AF беше винаги право в целта“, сподели Йомар А О-Мейли, главен оператор.

“Когато създаваш съдържание с Xperia 5 IV, ти можеш да дадеш свобода на въображението си; компактно устройство, побрало в себе си най-прогресивните технологии, което можете да носите винаги със себе си и което позволява на обикновените хора да творят филми,” казва Нейтън Джеймс Тети, режисьор.

За да бъде направен акапелен запис на припева във видеото, е използвано приложението Music Pro и Кат Бърнс дава висока оценка на лекотата, с която то може да се използва: “Да можеш да записваш аудио с високо качество и да го качиш директно без помощта на лаптоп е наистина страхотна функция, която пести много време в натоварения ми график!”.

Направете перфектния портрет:

Когато използвате Xperia 5 IV, технологиите от серията фотоапарати Alpha ви помагат да направите наистина отличаващи се портретни снимки. Освен Real-time Eye AF, Xperia 5 IV вече поддържа функцията Real-time Tracking, която помага да проследявате обекта и задържате фокуса, дори когато той е в движение – така можете да уловите незабравими моменти, пълни с енергия и емоция.

Това е възможно благодарение на анализа на перспективата, който се базира на AI технологиите. С функции като отделен бутон за камерата, който веднага отваря приложението на камерата, сте готови да започнете да творите само с едно докосване.

С Xperia 5 IV гледате и преживявате своето любимо съдържание по-пълноценно благодарение на впечатляващия 6.1″ 21:9 FHD+ HDR OLED дисплей, който е с до 50% по-ярък от предходните 5 серии. Същевременно Real Time HDR драйвът подобрява качеството на картината, като възпроизвежда гладко градиране в преекспонираните или недоекспонираните зони от кадъра. Благодарение на тези подобрения вие виждате своето съдържание върху екрана ясно дори и на ярка слънчева светлина. Можете да се насладите и на завладяващия кино звук Dolby Atmos, предлаган в сътрудничество със Sony Pictures Entertainment, както през своите слушалки, така и с Full-stage стерео високоговорители.

Потребителите на приложението BRAVIA CORE за Xperia могат да избират измежду стотици от най-новите заглавия и класически блокбъстъри на Sony Pictures Entertainment и да им се насладят с високо качество благодарение на широкия 21:9 дисплей на Xperia 5 IV. Надникнете зад кулисите със Studio Access и изживейте заглавия с IMAX® Enhanced качество и завладяващо аудио от DTS, всичко това – включено в BRAVIA CORE за Xperia.

Компактен, но мощен помощник, с който можете да творите цял ден:

С 5,000mAh батерия с адаптиращо се захранване, което ви позволява да удължите живота на батерията с до 3 години, с Xperia 5 IV получавате повече от достатъчно заряд за вашата креативност. Когато батерията има нужда от малко заряд, можете да заредите бързо до 50% само за 30 минути със зарядно устройство XQZ-UC1. Xperia 5 IV поддържа безжично зареждане и предлага функция за споделяне на заряд, за да можете лесно да поддържате заредени всички свои устройства и да сте винаги готови.

Винаги и навсякъде с вас:

За повече творческа свобода Xperia 5 IV е с клас на водоустойчивост IP65/68 и защита срещу прахови частици.​ Той е достатъчно здрав за всяка ситуация благодарение на използваните Corning Gorilla Glass Victus за предното и задното стъкло.

Още причини да изберете Xperia:

Като част от усилията на Sony за постигане на устойчивост, в опаковъчните материали за Xperia 5 IV не е използвана пластмаса, като пластмасовите части са елиминирани или заменени от хартиени материали.

Цена и наличност

Xperia 5 IV ще бъде наличен за закупуване от средата на м. септември 2022 г. на цена от приблизително €1049. Моделът ще бъде наличен в черно, зелено и екрю.

https://www.sony.bg/smartphones

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара