Преди две години интервюирах Цветелина Каменова, като астролог, след като изключително проницателно беше видяла и описала мен и мои близки само по датите и часовете, на които сме родени. И тъй като това не беше първият хороскоп в живота ми, се убедих, че Цвети умело съчетава знанията си в областта на астрологията с личния си дар – тя го нарича интуиция, а според мен е и нещо по-голямо. В сайта ни интервюто с Цвети със заглавие „80% от връзките са кармични, срещите ни не са случайни“ до момента е четено над 112 000 пъти. В него си говорим за астрология.

Влез в клуба по астрология на Цветелина Каменова

Сега реших да поговорим за нея самата, а не просто за астрология.

Цветелина Каменова  е родена в София. Завършила е  журналистика и връзки с обществеността в НБУ и над 10 години се е занимавала с реклама и продажби в големи рекламни агенции и телевизии.

А през последните 9 години активно се отдава на занимания с астрология. Учи в руската школа „Астро Център Урания“, посещава още няколко курса през годините и осъзнава, че единственият начин да се усъвършенства е чрез реална практика с хората. Започва да прави анализи на натални карти на близки приятели. Отделя огромна част от денонощието си за четене, търсене и намиране на информация и до такава степен се увлича, че превръща астрологията в основното си занимание. Може да прочетете нейни статии в авторския й профил в сайта на „Жената днес“ и в личния й сайт – www.beastarforever.com, също и в YouTube канала й Tzvetelina Kamenova. А ако сте любопитни да научите повече как сами да тълкувате астрологичните събития – да се запишете на някой от нейните семинари.

Цвети, за мен ти си повече от астролог, усещала съм го всеки път, когато – къде сериозно, къде ей така съм те питала нещо за себе си или близки. Струва ми се, че имаш по-голяма дарба от това да четеш и тълкуваш натални и астрологични карти. Така ли е?

Да, така е. Като се замисля, винаги съм имала дарба да говоря. Усещам тръпка в това. Знаеш ли, още от много малка си представях как съм на сцена и говоря пред хора. Когато провеждам консултациите си, а те оптимално отнемат около час, в началото, гледайки наталната карта на човек, започвам да говоря дълго и продължително и не мога да се спра (смее се). Сякаш пред мен се отварят картини и информация блика, и аз бързам да я споделя с човека. Много пъти отсреща е тихо и понякога питам клиента си дали е там все още, дали не е избягал или пък заспал. Но той просто се е унесъл в разказа ми. Това е толкова естествено състояние за мен. Разбрах, че всяка информация се пречупва през моя интелект и подбор на думи. Моята натална карта и хороскопът ми дават индикация за ораторски заложби, но това не е достатъчно. Ако човек не се развива през годините ще остане на едно ниво. Интелект, персонален подход, учене, пространствена гледна точка, комбинативен ум и харизма. Това са част от качествата, които ме водят по пътя. Идва момент, в който спираш да мислиш откъде идва тази информация за човека отсреща. Тя идва по естествен път като мисъл и усещане.

Какво е живата астрология и защо казваш, че тя е твоят часовник?

Нека разкажа за себе си. Животът ми е разделен на две половини – тъмно и светла. Дори и в това изречение се вижда кодировката на дуалността. Да се върнем към тъмната страна от живота ми, когато още като дете се борех с буйните вибрации на числото 2. Винаги съм била подвластна на Луната, или иначе казано – свръх емоционална. Трудно е да стабилизираш състояние, което не осъзнаваш какво е. Зад всичко обаче е стояла интуицията още тогава. Духът(Слънцето) в астрологията притежава всичко, което идва от душата като опитност (Луната) и се изиграва през Асцендента (тялото). Когато в програмата си за живот имаш амбициозни цели, а тялото ти не е готово да ги понесе, се чувстваш винаги на ръба. Това се случваше и с мен дълги години. Но духът знае и те направлява винаги. Ти никога не си сам и понасяш точно толкова колкото можеш. Но никога по-малко.

Исках да бъда лекар, занимаващ се с конвенционална медицина. Положих много усилия, но не вярвах в себе си, както и никой около мен.  Вътрешно знаех, че това не е моето. Твърде много чувствах болката на другите, за да мога да я преживявам всеки божи ден. Но в същото време исках родителите ми да се гордеят с мен. Когато разбрахме, че не съм сред приетите медицина, аз изпаднах в депресия, а баща ми едва не се отрече от мен.

Душата избира (в по-редки случаи) къде да се роди и каква родови програми да изживее. Животът е филм с много различни сценарий и линии на проявление. Винаги съм чувствала, че баща ми в миналото бил мой враг и не ме е обичал. От астрологията и нашите астрологични карти научих, че сега сме призвани да се обичаме.

Господ обича разнообразието и събира отново тези, които са били врагове и то в едно семейство. Какъв контраст!

Започнах да разбирам, че светът не е черен и бял, а шарен. Постепенно фокусът от „защо нямам нормално семейство“ започна да се измества към колко много благодаря за това. Именно уроците на Сатурн (господарят на кармата) ме направиха такава каквато съм сега и толкова много благодаря. Успях да изляза на светлия път. Толкова ми беше трудно, толкова, много се връщах вечно назад. Толкова самотна и тъжна. Физически и ментално аз бях сама, директна подкрепа от близките ми хора нямах. Те не ме разбираха. Да не говорим, че не възприемаха защо трябва да се занимавам с астрология, а вместо това ме насърчаваха да си остана в телевизията, където имах много добра кариера. Но беше по-силно от мен.

В твоя живот кои са най-големите предизвикателства?  

Връзките ми. Най-сложната тема в моят живот. В астрологията всяка астрологична карта е уникална. Зациклянето, заораването и стигането под дъното дори, както и стремежът да имам стабилен партньор до себе си, ме доведе до огромни изпитания в тази посока. Включително освен емоционални загуби и болка, имах и стабилни финансови загуби. Неразбирането кое защо се случва и как да поправя нещата ме доведоха до състояние на депресия и неудовлетвореност. Моята сламка беше единствено вярата, силата на духа и астрологията. Благодарение на това и много съзнателен труд и воля, успях да изплувам. Плутон е планетата, която ме превърна в птицата Феникс.  Разбрах, че всичко, което се случва е именно заради мен.

Можем ли и как да избягаме от начертаното от астрологията? Колко е кармата, колко свободната воля?

Трудно е да се отговори еднозначно на този въпрос. Ако ми го беше задала само преди 100 години, щях да ти отговоря, че свободната воля е почти незначителна. Сега, в епохата на Водолей, обаче ние хората вървим към идеята за Космическия човек. Тази епоха ще бъде поне 2000 г. Нашият мозък работи на едва 5% от капацитета си. Следователно ние познаваме едва 5% от заобикалящата среда, медицината, природата и така нататък. Идеята е да развиваме духовната си същност за да се повдигнем вибрационно. По този начин изчистваме стари програми (карма) и активираме нови. Свободната воля съществува, защото винаги има няколко линии на проявление. Тоест винаги има повече от една възможност или едно решение. Тук именно астрологията има място да посочи тези алтернативи. И в тази връзка всеки от нас идва тук с персонална програма за живот. Има някои важни пунктове, от които не може да се избяга. Те са програмирани на база минало, настояще и бъдеще и кое е най-полезното за еволюцията на конкретната душа. Понякога нещата изглежда, че се движат по ръба, именно защото е съобразено с потенциала на индивида.

 

Ти правиш семинари. Разкажи ми повече за тях.

Благодаря ти за този въпрос, защото както споменах по-рано в разговора ни аз обичам да говоря. Тази година дойде време да разширя портфолиото си освен личните консултации създадох  специални интерактивни „Астросесии за осъзнати хора“ под формата на Уъркшоп. Желанието ми бе да дам чисто практическа насока на всеки, който иска да ползва Астрология за лични цели и да се развива духовно като акцента винаги е полезност. Виждаме се няколко път месечно онлайн, правим практически анализи и учим от житейските ситуации на другите. Вълнувам се да споделя с теб, че тази есен планирам по-мащабно събитие на живо.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара