Щастливците, които ядат каквото искат и не пълнеят, дължат добрата си фигура на активния метаболизъм. Как да подобрите метаболизма си?

Пийте кафе

Кофеинът рязко ускорява метаболизма, но ефектът му е доста кратък. Чаша кафе на закуска помага на тялото да се включи активно в работата. Но след 14:00 часа метаболизмът се нуждае от нов стимул: ако не пиете кафе следобед, опитайте със силен чай – кофеинът в него е достатъчно, за да ускори метаболизма.

Не яжте нощем

Метаболизмът се забавя вечер – това е естествен процес, защото през нощта тялото трябва да почива. Има порочен кръг: повечето от погълнатата храна през нощта се съхранява като мазнини и колкото по-голямо е излишното тегло, толкова по-малко активен е метаболизмът.

Яжте люто

Как още да ускорите метаболизма? Яжте люти и пикантни храни! Капсаицинът, съставка, която се съдържа в лютивия пипер, повишава метаболизма. И освен това, пикантните  ястия потискат апетита. Добавете малко сос от чили към омлета или пастата.

Не мързелувайте!

Ако сутринта сте направили няколко коремни преси, това не означава, че може да прекарате останалата част от деня без движение. На всеки 2 часа се разходете пеша по коридора, качете да етажа или направете няколко упражнения зад бюрото.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара