Хороскопът за октомври предсказва месец, изпълнен с амбиция и желание. Но периодът е сложен и може да постави капан на наивните. Творческите пориви могат да бъдат реализирани на определено място и в определено време, а колкото по-обмислени са вашите планове, толкова по-успешно ще бъде осъществяването им. С други думи, ще преуспеят тези, които имат точни цели и силна мотивация. Именно затова има смисъл да разработите стратегия за близките седмици.

През октомври се случва едно от най-важните астрологични събития за годината –

Юпитер, планетата на успеха и изобилието,

променя позицията си и преминава в Скорпион, където ще бъде до ноември следващата година. Преминаването на Юпитер в този потаен знак на Зодиака ознаменува началото на период за решаване на трудни житейски загадки, изучаване на тъмните дебри на подсъзнанието. Вие може да откриете незадействани ресурси, скрити в мъгла. Магнетизмът и изцеляващата сила на Юпитер в Скорпион стимулират процеса на трансформации, благодарение на който ще постигнете порив, който да измени живота и ще дадете старт за нови, перспективни начинания.

Знакът Везни ще бъде много активен през целия октомври,  благодарение на транзитите на Слънцето, Меркурий, Венера и Марс. Планетарните енергии подчертават символизма на Везните:

социални връзки, сътрудничество, изкуство, отношения, любов, брак.

Тази символика създава особена атмосфера на есенния месец. Ако в любовните и съпружески отношения по-рано е имало разправии и конфликти, то има добри шансове да ги разрешите и любовта отново да влезе във взаимоотношенията. Сега думите са не по-малко важни от действията, затова не се скъпете да признавате любовта си.

Знаците на огнената стихия (Овен, Лъв, Стрелец) ще отдадат предпочитание на смелите проекти при реализирането на които ще има значение принципът „тук и сега“. Трябва да се очаква, че резултатът ще бъде право пропорционален на положените усилия, а стремежът към справедливост да стане основен движещ фактор.

Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) добре знаят какво искат и са готови да направят много, за да постигнат своето. Вие сте способни да разберете истинската ситуация – това ще бъде едно от вашите предимства. При вас едва ли ще възникнат проблеми и препятствия, които са непреодолими на този етап.

Представителите на въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) могат да разчитат на подкрепа от звездите. В трудните ситуации, ако има такива,

обстоятелствата неочаквано ще се обърнат във ваша полза.

Но все пак е необходимо да се отбележи, че небесното покровителство, предоставящо допълнителни възможности, изисква и допълнителни отговорности. Не забравяйте да оцените вероятните последствия от своите действия.

На знаците на водната стихия (Рак, Скорпион, Риби) хороскопът обещава успех, включително и във финансите. Макар че влиянието на планетите няма да бъде еднозначно, вие ще успеете да спечелите благодарение на трудолюбието и постоянството си. Помнете, че е необходимо да положите усилия, за да постигнете желаните резултати.

ХОРОСКОП ЗА ОКТОМВРИ 

Овен

През октомври личният живот на Овните ще бъде динамичен, защото Слънцето, Меркурий и Венера в партньорския дом дават изобилие от енергия. Влиянието на тези планети ще се изрази ярко, ще ви стимулира към решение за експерименти и промени в любовта.

През октомври ще нарасне вашия чар и привлекателност, ще можете с успех да се възползвате от това при установяване на контакт с противоположния пол. Вие ще бъдете склонни да отделяте повече внимание на своя имидж, на своята външност, дотолкова, че е вероятно това да ви разсейва от делата ви.

На самотните Овни звездите не гарантират изключителен успех, но съществува възможност да срещнат своята съдба. Разбира се, за да се случи това трябва бъдете активни, а не да си стоите у дома, нерешителни. Действайте, но в същото време си останете същите.

В последните десетина дни от месеца всичко леко ще се успокои. Що се отнася до любовта, вие няма да правите опити да срещнете някой нов/а. Вместо това ще се съсредоточите върху саморазвитието си и най-накрая ще помислите за приятелите и роднините, които отдавна не сте виждали. Добре е да бъдете в обкръжението на близки, разбиращи ви хора. Заемете се дома си и ще усетите прилив на душевни сили, ще почувствате топлина и уют.

Телец

Този есенен месец се явява много важен период за личния живот на Телците. Планетните влияния са такива, че ще ви подтикват да се вгледате в любовта или брака си, да се опитате да си изясните как бихте могли да подобрите положението, какви очаквания имате от любимия човек или той от вас.

На 10 октомври в партньорския дом на Телец влиза Юпитер, планетата на успеха и ще остане тук до ноември следващата година. Щедростта на Юпитер ще направи следващите тринадесет месеца благоприятни за любовните и съпружеските отношения, очаква ви време, изпълнено със желание. Жизнерадостта, оптимизмът и чувството ви за хумор ще ви помогнат да осъществите мечтите си.

В първата половина на месеца любовната атмосфера обещава да бъде чувствена и страстна. Огненият Марс се намира в дома на любовта за Телец, където до 14 октомври ще остане и планетата на любовта, Венера. Ако вие вече сте част от отношения, любимия/та ще стане център на вашата вселена. Звездите обещават на самотните Телци романтична среща, която може да прерасне в дълга връзка.

През втората половина на месеца ви очаква интересно време, макар че то едва ли ще бъде спокойно. На 17 октомври 2017 година, в партньорския дом на Телец влиза Меркурий, а на 23 октомври към него се присъединява Слънцето – такова планетарно въздействие прави личния живот по-разнообразен и в същото време по-неспокоен. Могат да се случат събития, които да изискват от вас бързи реакции и умение да приемате решенията си, без да се бавите.

Позицията на Венера в дома на работата намеква за възможност за служебен роман или вие да се увлечете по някой от своя професионален кръг. Отношенията едва ли ще бъдат изпълни с романтика, но ще ви позволят да получите ценен опит, който ще се окаже полезен за работата.

Близнаци

Представителите на вашия знак, ще се отнасят към любовта като към игра. През целия месец вие ще бъдете оптимистично настроени. Ще бъдете движени от желание да обичате и да споделите чувствата си с възлюбения/та.

През октомври през дома на любовта на Близнаци преминават транзитно Слънцето, Меркурий и Венера, така че в личния живот очаквайте много разнообразие и нови впечатления. Стрелите на Купидон може да ви поразят във всеки момент, а богинята на любовта ще ви повика да пиете от чашата на съблазните.

Новолунието на 20 октомври се случва в дома на любовта за Близнаци, под неговото влияние може да започне нов любовен роман. Ако сега сте сами, може да срещнете някой специален и да почувствате, че това е именно този човек, когото сте чакали. Бъдете открити, дори той/тя да се окаже, че е точно такъв/такава, както сте си представяли.

Семейният живот ще стане по-динамичен, защото в сектора на семейството за Близнаци е разположен енергичният Марс. Възможно е вие, заедно със съпруга/та да бъдете заети с активна работа или да започнете ремонт на дома. В семейните отношения важна роля ще играят общителността и способността ви да правите компромиси. Още повече, вие може да се доверите на помощта на роднини при решаването на лични проблеми.

Рак

Любов, романтика, отношения – всичко обещава да ви донесе много радост. На 10 октомври в дома на любовта на Рак влиза Юпитер, където ще остане до ноември следващата година. Юпитер символизира успех, оптимизъм и щедрост, неговата благотворна енергия ви прави жизнерадостни и самоуверени. При вас ще се появят нови възможности, благодарение на които личният живот ще стане по-ярък и наситен.

Самотните Раци могат да срещнат дългоочакваната любов, а ако до вас вече има любим човек, отношенията ви ще станат по-хармонични. Юпитер се изразява по още един начин – децата. Ако още нямате деца е възможно да се замислите за попълване на семейството.

Любовната атмосфера става особено оживена през втората половина на месеца, когато към Юпитер в дома на любовта ще се присъедини Меркурий. Това е подходящо време за нови запознанства, общуване и романтични пътувания.

Хороскопът не препоръчва на представителите на този знак да се безпокоят особено заради изпуснати възможности. Действително, ще имате много перспективни шансове, но трябва да изберете най-добрите. Помнете, че някога ще успеете да осъществите своите мечти.

За семейните Раци периодът е благоприятен. От 14 октомври  Венера ще се намира в сектора на семейството за Рак, така че отношенията със съпруга/та и роднините ще бъдат топли и ще цари взаимно разбирателство. Ако има някакви спорни въпроси, ще ви бъде лесно да постигнете съгласие.

Лъв

Месецът не предвещава вълнения и безпокойство заради любов. Октомври е време за развитие и стабилизация, особено за брачните двойки и любовни двойки с дългогодишен опит. Ако вие вече сте част от отношения, всичко ще бъде в посока укрепване на връзката. Съвместните интереси, социални или финансови, ще бъдат движещата сила. Тази тенденция се подчертава от присъствието на Венера в дома на парите за Лъв.

На 10 октомври 2017 Юпитер, известен като планетата на успеха, преминава в сектора на семейството за Лъвовете, където ще остане до ноември следващата година. Влиянието на Юпитер благоприятства всичко, което е свързано със семейството. Със съпруга/та и роднините ще има повече хармония и взаимно разбирателство. Успешно могат да се решат въпроси, които са с отношение към ремонт, големи покупки, придобиване на недвижим имот, преместване в друг град или в друга страна.

Ако вие сте сами и търсите любовта, шансовете ви за успех нарастват. Повече през втората половина на месеца. В този период Венера се намира в дома на комуникациите за Лъвовете, обещавайки романтични възможности и нови запознанства. Любовните истории, започнали в този период, ще имат всички шансове да прераснат в дълга връзка. Освен това, имате подкрепата на Сатурн, който ще ви помогне да заздравите отношенията, да ви даде мъдрост и отговорност, което е много важно за постигане на щастие в любовта.

Дева

В средата на есента започва интересен период, който ще ви донесе разнообразни събития. Очарователната Венера и страстният Марс, двете планети с отношение към любовта, са разположени в Дева, така че са възможни значителни събития в личния живот.

Понякога всичко се случва в главата ви и това е проблем. Вашият аналитичен и рационален ум отделя внимание на детайлите, отчитайки всички дребни недостатъци и несъответствия, и това често убива романтиката. В течение на последните години, Нептун, който е разположен в партньорския дом за Дева, се опитва да ви очарова, да ви покаже нещата значително по-привлекателни. Ще се надяваме, че съвместното влияние на Нептун, Венера и Марс ще ви разсее от съблазните да анализирате нещо отново и отново.

През октомври 2017 звездите ще поощряват инициативите в любовта. Вие притежавате дарбата да склонявате на своя страна със силата на личния ви чар, подкупвайки хората с обезоръжаващата си усмивка. Вие ще станете по-съблазнителни, няма да ви бъде трудно да привлечете обекта на своя интерес, да го съблазните и покорите. Освен това Марс ви зарежда с енергия и вие ще чувствате повече страст и желание. Използвайте това време, за да постигнете заветната цел в любовта.

На 14 октомври Венера преминава в дома на парите за Дева. Вие ще забележите, че финансовите интереси ще се намесват в любовните отношения, а романтиката ще отстъпи на втори план. Заедно със своята половинка ще правите финансови планове за бъдещето, ще обсъждате големи покупки. За много, това положение на планетите, означава доход чрез съпруга/та или любимия/та.

Везни

През октомври 2017 звездите са благосклонни към представителите на този знак. Слънцето и Меркурий ще бъдат във Везни, затова ще се случат запомнящи се събития в личния ви живот. Вас ви очакват романтични приключения, ярки емоции, вие ще бъдете очарователни и привлекателни.

Ако търсите любовта, непременно обърнете внимание на този есенен месец. Възможна е среща с особен човек и начало на удивителна любовна история.

Венера, планетата на любовта и красотата, на 14 октомври  влиза във Везни. Това е най-добрата гаранция за успех в любовта! Венера ще ви дари стил, изящество, привлекателност, а това е именно нещото, което ни прави желани и мили, приятни и прелестни в очите на противоположния пол. Ако вече имате своя половинка, в отношенията ви ще се породят повече нежност и хармония.

Има някои въпроси, които са някак неудобни, свързани с връзка или финансови проблеми. Но ако в двойката съществува взаимно разбирателство, всичко ще може да бъде решено лесно.

Скорпион

Този есенен месец обещава да бъде добро време, носещо много приятни моменти. Планетата на любовта, Венера и страстният Марс са разположени в дома на приятелството за Скорпион, така че вие ще забележите влиянието на приятелите върху обстоятелства в личния ви живот. Възможно е приятелите да ви запознаят с интересен човек, който да изпълни живота ви с нов смисъл.

На 10 октомври във вашия знак влиза Юпитер, планетата на успеха и голямото щастие. Тук Юпитер ще остане до ноември следващата година, дарявайки Скорпионите със своята благосклонност. Вие ще бъдете успешни в много сфери на живота: любов, семейство, финанси, кариера. Ще има интересни романтични истории, може да започне ярък любовен роман. Ако още не сте срещнали своята половинка, има големи шансове да се запознаете с достоен човек, с когото да започнете дълготрайни отношения. Тези, които имат любим/а, ще преживеят разцвет на чувствата.

От 17 октомври във вашия знак ще влезе Меркурий, планетата на разума и комуникациите. Въздействието на Меркурий ще ви даде безпристрастност, без излишни емоции да оценявате перспективните отношения. Ако имате необходимост да обсъдите с любимия човек деликатни теми, ще ви бъде лесно да намерите верните думи, за да постигнете съгласие.

Стрелец

През октомври вашите възгледи за любовта леко ще се променят. Вие ще станете по-сериозни в любовните дела, по-малко ще привлича романтиката. Вместо това ще се съсредоточите върху високи цели, защото Марс прави съвпад с Венера и са разположени в дома на кариерата за Стрелците. Ще ви влече към тези, които стоят по-високо в йерархията и имат по-висок социален статус.

Ако вече си имате половинка, октомври ще бъде период на растеж и развитие на двойката. Влиянието на планетите може да се изрази в стабилизиране на отношенията и официално оформяне на съществуващата връзка. Не бързайте с взимането на важни решения, внимателно премисляйте общите планове за бъдещето. Това е период, когато е по-добре да правите всичко, без да бързате.

За самотните Стрелци участието в публични мероприятия може да означава успех. Има добри шансове да започнете отношения с достоен човек, който се ползва с уважение в обществото.

Освен това, такова положение на планетите говори, че ще имате завишени очаквания от партньора/ката. Стремейки се към съвършенство, вие не искате да правите компромиси. Но трябва да приравнявате своите търсения с реалността, защото перфекционизмът в отношенията има право да съществува, но до определени граници.

Козирог

В личния живот на Козирозите не се предвиждат някакви сериозни промени или сътресения, всичко ще бъде в съществуващите норми.

Планетата на любовта, Венера, и страстният Марс са разположени в девети дом, който отговаря за далечните връзки за Козирог, така че пътешествията и духовната материя ще повлияят на развитието на събитията в любовната сфера. Възможно е да започнете отношения на разстояние, основаващи се на общи идеи и интелектуални интереси. Ако сте сами, имате шанс да срещнете любовта по време на пътуване или да се появят чувства към човек, който е далеч. Съдбоносната среща може да има отношение към образованието, културата и дори към работата.

Ако вече имате половинка, периодът е подходящ за укрепване на двойката, за изработване на общи ценности и поставяне на цели, към които да се стремите и двамата.

За да успеете да се изявите в пълна степен еротично, през октомври ще ви бъде нужна силна мотивация, иначе ще ви бъде трудно да изразите емоциите си, чувствата и дори духовния си потенциал. Без това ще станете аскети или историята на любовта ви ще остане в тайна.

Втората половина на октомври, когато Венера транзитира през дома на кариерата за Козирог, ще бъде благоприятна за творчество. Ще имате възможност да станете популярни, благодарение на таланта и творческите занимания. Любимият човек ще ви подкрепи, ако е необходимо.

Водолей

През този есенен месец много от вас ще преминат през процес на трансформация, защото Марс и Венера се намират в осми дом за Водолей. Този процес е труден, ще включва в себе си промяна в сърдечните обвързаности, изменения в съзнанието и преоценка на текущи обстоятелства в личния живот.

Ще ви привличат тайни в живота и в любовта, като за някои, нещата ще се изяснят през октомври. Ако имате натоварваща връзка, която няма добри перспективи, то се надявайте на лесен начин да я приключите. Освен това вие ще отбележите връзка между любовта и парите, възможни са финансови последствия след вашите действия.

На 14 октомври планетата на любовта Венера преминава в девети дом, домът на пътешествията и приключенията, и любовната атмосфера ще се промени. Вие ще усетите повече лекота и откритост в отношенията с възлюбения/та. Втората половина на месеца благоприятства романтиката, отношенията от разстояние, пътуванията. Може би ще срещнете нова любов на път или ще започнете любовен роман с човек отдалече.

Риби

Октомври се отбелязва с оживление в личния живот. Небесните любовници, Венера и Марс, преминават през партньорския дом на Риби, внасяйки в отношенията хармония. В любовта ще почувствате повече стабилност и доверие към любимия човек.

Съблазнителната Венера се намира във вашия партньорски дом до 14 октомври. Това положение на планетата обещава изпълнение на любовните желания, нежност и взаимно разбирателство с любимия/та. Очакват ви различни съблазни и предложения, на които трудно е трудно да се откаже.

Във всички случаи Венера ще донесе благоприятни обстоятелства за разцвета на любовните връзки или за невинен флирт, което ще повиши вашата самоувереност. Повече от това, влиянието на огнения Марс ще ви даде изобилие от енергия, правейки ви изпълнени със страсти и горещи желания.

Това е подходящо време за укрепване на любовните връзки, за съединяване на обичащите се двойки или, ако сте сами, при търсене на вашата половинка. Могат да започнат романтични отношения, които ще се отличават от предишните в по-добра посока. Напълно е възможно във вашия живот да се появи привлекателен млад човек, който да ви накара да почувствате страст и непреодолимо привличане към него/нея. Но трябва да бъдете внимателни, защото съществува напрегнат аспект между Венера и Марс със Сатурн. Освен това не трябва да смесвате бизнеса, работата с любовта.

За семейните Риби картинката ще стане по-прозаична. Основните събития, по-скоро, ще бъдат свързани не със съпруга/та, а с отношенията с някой от роднините ви.

Още хороскопи и статии от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара