Продукти: 200 г бишкоти, 200 г масло, 400 г сирене „Филаделфия“, 200 г заквасена сметана, 500 г кисело мляко, 10 мл коняк, 80 г захар, 120 мл сок от компот от праскови, 20 г желатин, 200 г плодове от компот, 300 мл сок от компот от ягоди, 20 г желатин.

Приготвяне:

Поставете бишкотите в найлонов плик и ги смачкайте, докато станат на галета. Разтопете маслото и разбъркайте с него галетата. Разстелете внимателно още топлата смес в кръгла форма, чието дъно предварително сте застлали с целофан или пергаментова хартия. Оставете в хладилника за 5-10 минути така получената основа за тортата, за да стегне.

Разбийте с тел сиренето „Филаделфия“, киселото мляко, заквасената сметана и коняка. Кипнете сока от праскови и добавете към него захарта и предварително накиснатия в студена вода желатин. Свалете го от огъня, оставете леко да се охлади и го добавете на струя към млечния крем. Нанесете с лопатка тази смес върху основата на тортата. Наредете равномерно нарязаните на малки кубчета плодове от компот, загладете с крема и сложете тортата отново в хладилника да се стегне за около час.

Кипнете ягодовия сок и добавете към него предварително накиснатия в студена вода желатин. Разбъркайте, докато желатинът се разтопи. Оставете течността леко да се охлади и залейте тортата. Върнете в хладилника, за да се стегне желето. Украсете готовата торта по ваш избор. Реже се на 12 порции.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара