Четвъртият сезон в България на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” се завръща със звездна година за оперната ни прима Соня Йончева.

Тя поставя своеобразен рекорд в историята на програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”: един сезон, три опери, три главни роли – на Тоска и Мими в класическите произведения на Пучини “Тоска” и “Бохеми”, и на Луиза в “Луиза Милер” на Верди, където българското сопрано ще пее с Пласидо Доминго. В две от оперите – “Тоска” и “Луиза Милер” – диригент е знаменитият Джеймс Ливайн.

Сезон 2017-2018 на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” отново включва 10 сателитни излъчвания в HD-формат на избрани заглавия от основния репертоар на МЕТ. Това издание е и особено специално за програмата у нас, защото в него са включени цели три продукции, в които главната роля се изпълнява от световноизвестната оперна звезда – българката Соня Йончева. Поради очаквания голям зрителски интерес и за трите продукции са предвидени повторения.

Сезон 2017-2018 на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” стартира у нас на 7 октомври с нова продукция на белкантовата трагедия от Белини „Норма“, в чиято роля блести звездата Сондра Радвановски.

За четвърта поредна година българската публика ще има възможността да съпреживее заедно със зрителите от още 70 държави в над 2000 кинотеатъра по целия свят виртуозните изпълнения на едни от най-големите знаменитости на световната опера: Пласидо Доминго, който партнира на Соня Йончева в “Луиза Милър”, Джойс ДиДонато, Виторио Григоло и много други. Програмата е разнообразна и включва както произведения от класическия репертоар на МЕТ – “Норма”, “Така правят всички жени” и други, така и най-нови заглавия като “Ангелът унищожител”. Постановките са зрелищни и изобретателни, създадени от едни от най-изтъкнатите в световен мащаб режисьори и сценографи. Пълната програма можете да видите на https://metlivebg.com/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара