На 10 май българската публика за първи път ще види балетният спектакъл „Аморе” – авторски проект на прима номер едно в света Светлана Захарова с участието на водещи солисти на Болшой театър. Един от тях е премиер-солистът Михаил Лобухин – удостоен през 2002 г. с първа награда на Международния балетен конкурс „Vaganova-prix”, а през 2008 г. получава най-голямата театрална награда „Златен софит”.

Ето какво разказва той, за работата си със Светлана Захарова:

„Всички ние, сценичните партньори на Светлана Захарова много обичаме да работим с нея. Тя е невероятен професионалист, отговорна, честна. Да танцуваш с нея е въпрос на чест. Навсякъде по света веднага щом се вдигне завесата и се появи Светлана, публиката избухва в аплодисменти, хората просто полудяват….а това е все пак съвременна хореография, но явно на хората им харесва това да видят нещо различно.”

Михаил Лобухин ще видим във  „Франческа де Римини” по музика на П.И.Чайковски и хореография на Юрий Посохов и в „Щрихи върху нотите” по музика на Моцарт на  ирландския хореограф Маргерит Донлон.

Михаил Лобухин е в зведната трупа на Болшой театър от 2010 година, а до тогава е солист в Мариинския театър.  В Москва от начало работи с Михаил Лавровский , а после с Юрий Петухов. В репертоара му са включени всички водещи партии на постановките от афиша на Болшой театър, както и от проекта на Андрис Лиепа ”Руски сезони 21 век” – „Павилионът на Армида” и „Княз Игор”.

Българските почитатели на балета ще видят за първи път, на живо премиер –солиста Михаил Лобух в „Аморе” на 10  май на сцената на НДК.

Билети на Билетен Център НДК или в мрежата на Ивентим

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара