Бъдете нащрек, защото се задава продължението на успешния дебютен роман за 2017 г. – „Софийски магьосници” от младия писател Мартин Колев.  В „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” бродят караконджули, нестинарки танцуват върху жар, самодиви пеят, а един змей беснее над родната столица. В момент, в който здрачници и зорници усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват, вятърът довява пленителна самодивска песен…

Младият читак Бриян Тенев попада в окото на бурята – станал е герой, всички го познават, но се чувства по-безпомощен от всякога. Останал е без амулет след сблъсъка с демона на улица „Дъждовна”, Ванина и Свилен са изчезнали, а в сънищата му упорито се появява тайнствена врата, зад която съзира сянката на могъщ магьосник. Зад тази врата се крият всички отговори. Но дали Бриян знае правилните въпроси?

Да му помогнем да ги открие заедно. И ако не ви е страх от приключения, елате на 8 май от  19:00 ч.  в клуб „Терминал 1” (ул. „Ангел Кънчев” 1) – Къща за купони на здрачници, където маг Венсан Петров, който е част от магичното общество Quick Hands Project и съосновател на „Нема К’во”, ще ви изненада с истинска магия и тотално ще ви завърти главите в едно светлинно шоу, в което ще търсим гербове и тайнствени знаци! Междувременно актьорът Юлиан Петров („Скъпи наследници”) ще ви запознае с истинска… самодива.

Входът е свободен дори за магьосници с амулети фиджет спинъри! Очакваме ви с нашия 90-ски плейлист с хитове на „Остава” и Стефан Вълдобрев и много други. Освен това ще се празнува нечий рожден ден, но чий, е тайна.

Магическите одежди не са задължителни, но носят бонус точки. Приемат се също народни носии, кукерски костюми и кожи на собственоръчно съсечени змейове. А ако по принцип си кръстосвате улиците във фрак и цилиндър или рокля на звездички, хич не се преобличайте!

Мартин Колев е всеизвестен фантастичен магьосник. Автор е на сборника с разкази „Кучето на терасата” (2009) и на колекцията кратки разкази „Микро”. През април месец 2017 г. печели първа награда на дарителски фонд „13 века България“ в конкурса „Рашко Сугарев“ за къс публикуван разказ на автори до 35 г. Носител е на наградата „Славка Славова” на Театър 199 (2017), а дебютният му роман „Софийски магьосници” вече се превърна в любима книга на хиляди млади сърца, копнеещи за повече магия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара