През първите три месеца на 2018  г. 4 деца бяха осиновени и намериха своя постоянен дом, 6 други деца не постъпиха в институция, а бяха настанени в любящи приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“. Към края на март месец общо 37 деца се радват на обичта и грижите на приемни семейства, с които работи организацията. 11 от тези деца са настанени директно от родилно отделение и не са преживели нито един ден в самотатата и изолацията на институция, а 15 от тях имат втори шанс за щастливо детство в семейство.

Фондация „За Нашите Деца“ работи с 31 приемни семейства в София и областта. Екипът от Центъра по приемна грижа набира, обучава и подкрепя приемните родители, които са посветили дома и живота си на деца, които по една или друга причина бе могат да бъдат със своите родни семейства.

Едно от децата, което вече няма да заспива само между четирите мрачни стени на дома за деца е малката Ариел. Изоставена още в болницата, животът на Ариел започва изключително тежко. Освен, че е самичка, тя е родена от зависима майка и е с абстинентен синдром, който заедно с лекарите се опитва да преодолее в продължение на няколко месеца.

След тези така тежки първи месеци,

животът на Ариел не става по-лек.

Тя е преместена в Център за настаняване от семеен тип, където прекарва 2 години. И така до момента, когато една мила жена идва в Центъра да я види и да си поиграе с нея, целува я, разпитва я как иска да си играят заедно. В началото Ариел е леко недоверчива, но след всеки ден, с все по-голямо нетърпение чака новата мила и усмихната жена да дойде и да я прегърне. На поредната среща милата жена, която Ариел не смее да назове с думичката „мамо“, я пита дали иска да дойде с нея в дома й, където я чакат батко и татко. И така Ариел заживява със своето приемно семейство.

Над 600 деца и семейства бяха подкрепени от екипа на фондация „За Нашите Деца“ през първите три месеца на тази година. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара