Ако усещате, че лицето ви често се зачервява, е твърде вероятно да имате проблем с кръвоносните съдове. Появата на разширени капиляри може да се контролира с медикаменти и лазерни процедури.

От многократното протичане на възпалителен процес в съдовете, те се уголемяват, образуват се мрежи от капилярчета и затова кожата се зачервява. В този случай консултацията с дерматолог е препоръчителна, за да бъде назначена най-подходящата терапия.

Мария Стоянова е сертифициран лазерен терапевт в Amber Beauty Club с над 10 г. опит. Тя съветва всички, които имат препоръка да се подложат на лазерна терапия за заздравяване или премахване на кръвоносни съдове, или за лечение на розацея, да го направят
през есенно-зимния сезон. Това е най-подходящото време, тъй като слънчевите лъчи са значително по-слаби и рискът за кожата е минимален.

Лечение на кръвоносни съдове и розацея

При наличие на видими капиляри по лицето или тялото, Мария препоръчва да се започне с една процедура веднъж месечно. С няколко последователни посещения може да се постигне значителен ефект на заздравяване на стените на кръвоносните съдове, до намаляване размера им и заличаване.

Терапията е индивидуална и зависи от това как реагират съдовете при всеки пациент. Най-често са необходими между 4 до 6 процедури.

Модерната платформа Harmony XL Pro на Alma Lasers комбинира различни дължини на лазерната вълна и покрива целия спектър с цветове на съдовете – от син и тъмнолилав до светлочервен. Независимо дали са по лицето или по тялото, на принципна на селективната фототермолиза енергията се поглъща от хемоглобина в кръвоносните съдове. Така капилярите се разрушават, намаляват и изчезват.

Мария обясни, че лазерната терапия може да се прилага както за лечение, така и за превенция на розацея. При леки симптоми и докато все още състоянието не е напреднало, са нужни по-малко на брой апаратни процедури.

В Amber Beauty Club можете да получите цялостна диагностика на кожата от водещи дерматолози и да ви бъде изготвена персонална терапия за справяне с евентуален кожен проблем.

Лечение на хиперпигментации

Независимо дали хиперпигментациите са в резултат от слънчевите лъчи или са заради хормонален дисбаланс в по-зряла възраст, процедурите с Harmony XL Pro ги редуцират и премахват успешно. Терапевтът може да работи целево само върху повърхностни пигментации и за цялостното фотоподмладване на кожата на лицето. Лазерната процедура таргетира меланина в по-тъмните области, изсветлявайки всички пигментирани слоеве и оставя кожата свежа и с равномерен сияен тен. Заедно с петната може да се въздейства и върху разширени пори и да се заличават бръчици. Прилагането на иновативната технология е и превенция срещу процеса на стареене. Ефектът е изравнен тен, подобрен цялостен вид и еластичност на кожата. Терапията е комфортна и няма възстановителен период. Прилага се през 3-4 седмици с препоръчителни между 3 и 4 процедури.

Предимство за всеки лазерен специалист е наличието на различни технологии, от които да може да избира при лечението на хиперпигментации, обясни лазерният терапевт Мария Стоянова. Тя поясни, че Amber Beauty Club разполага с няколко вида апарати за премахване на хиперпигменатции, които могат да се прилагат поотделно или в комбинация за постигане на добри резултати.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара