Семейство или кариера? Този въпрос всъщност никога не е стоял пред момичетата от струнен квартет Destiny – другото име на модерната класика. Проектът на цигуларката Гергана Алексиева се радва на солидна популярност и от многото покани за изяви на светски събития на момичетата почти не им остава време да се чудят по въпроса.

GeriBebe

Защото Гери (цигулка), Ива (виола) и Лори (виолончело) са доказани шампионки по жонглиране между

семейните ангажименти и артистичното амплоа.

Момичетата поднесоха мила изненада на децата и татковците им: артистичните им натури се проявиха в идеята за цветна фотосесия в Южния парк, която да запечата завинаги най-съкровените моменти. В жизнерадостните кадри можем да видим музикантките  в небрежни тоалети от Quiz. Това са и едни от последните снимки, запечатали Ива в очакване на втора рожба. „Ако всичко, което лекарите казват, е вярно, отборът на момичета ще  запише още една точка“, разкрива видимо доволната Ива, ключов солист на Софийската филхармония. Млада и талантлива дама известно време ще бъде неин заместник в квартета.

Gery

С настоящата фотосесия Гери, Ива и Лори са твърдо решени да окуражат всички майки и татковци да полагат усилия да

прекарват с децата си колкото се може повече време,

да обърнат внимание на техните нужди, да открият какви хобита, таланти, емоции и страхове имат. „От нас зависи да осигурим на рожбите си щастливо детство“, усмихва се Гери.

_DSC8120

Професионализмът й през годините доминира завидните резултати на всички проекти, с които се е захващала, между които и Hypnotic, и Destiny. Концентрирана изцяло върху кариерата остава само четвъртата дама в квартета, великолепната инструменталистка Джанина Драгоева, която в момента прави специализация по цигулка в престижна музикална академия в Германия.

Винаги когато може обаче,

Джани се връща, за да подкрепи своите колежки

в концертната им дейност, която през летните месеци бе почти изцяло в крайморските курорти. Преди музикалните им изяви вечер, през деня може да видите момичетата да строят пясъчни замъци с децата си на плажа.

Destiny1

„Опитвам се почти винаги да вземам на път и Мая – от една страна, за да съм по-спокойна, но и за нея е ценен опит – свиква да бъде сред хора, става по-адаптивна и отворена към света и не на последно място – изгражда музикален слух. Сега с малката ми дъщеря Неда е малко по-трудно, защото все още е само на няколко месеца, но хората са казали: „Където има желание, има и начин“.”

12062609_10205082151594907_345020525_o

Destiny са на път да завършат записите по новия албум на квартета, пилотният сингъл от който вече се радва на голяма популярност – летният хит на миналото лято Rather Be на Clean Bandit вече живее нов живот не само в YouTube канала на формацията, но и в изпълнения пред публика.

_DSC7973

Това се оказа и

любимата танцувална пиеса на феновете

от богатия репертоар на Destiny, включващ модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви  – дело на престижния италиански продуцентски екип, стоящ зад всички проекти на Гери – композитора Маурицио Абени, саунд инженера Марко Стречони и техния екип. Сред оригиналните им интерпретации се отличават пиесите Libertango, Asturias, Besame Mucho, Destiny (a Fifth of Beethoven), „Усещане за жена“ от едноименния филм и много други.

Къде да гледате Destiny на живо? Съвсем скоро ще можете да посетите серията им от концерти в големите градове на България.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара